«Η Ελλάδα στα επίπεδα της Αφρικής από άποψη κινδύνου εξάπλωσης θανατηφόρων πανδημιών»

"Κόκκινο" συναγερμό κήρυξε για την Ελλάδα η αρμόδια υπηρεσία για τις λοιμώξεις και επιδημίες της ΕΕ. ¨οπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση που συνοδεύτηκε από δηλώσεις του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων

(ECDC) Μαρκ Σπρένγκερ, λόγω κατάρρευσης  του υγειονομικού συστήματος της χώρας, η Ελλάδα έχει πέρασει στην "κόκκινη ζώνη" κινδύνου εξάπλωσης πανδημιών, ανάλογου με αυτόν που ισχύει για τις περιισσότερες αφρικανικές χώρες!

Την στιγμή, βέβαια, που η ίδια η ΕΕ ευθύνεται τουλάχιστον κατά τα 2/3 λόγω συμμετοχής της ίδιας της Ένωσης και της ΕΚΤ στην τρόϊκα που εκτός των άλλων έχει αποδομήσει με βίαιο τρόπο ένα σύστημα που δεν ήταν και στα καλύτερά του, αλλά τουλάχιοστον δεν σκότωνε τον κόσμο.

Και σε τελική ανάλυση τα στρεβλά του συστήματος αυτού οφείλονταν κατά κύριο λόγο στις φαρμακοβιομηχανίες βασικά της ΕΕ, αλλά και των ΗΠΑ και της Ελβετίας που είχαν διαφθείρει τους πάντες στο σύστημα υγείας (έχουμε συγκλονιστικά ντοκουμέντα για το θέμα στα χέρια μας και θα τα δημοσιοποιήσουμε στον κατάλληλο χρόνο) και είχαν φτάσει να δαπανά η χώρα 10 δισ. ετησίως (!) για περίθαλψη!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) Μαρκ Σπρένγκερ, του οποίου η ομάδα επιθεώρησε διάφορα ελληνικά νοσοκομεία, υπάρχει κάθετη αύξηση των σοβαρών λοιμώξεων στη χώρα μας (οι ενδονοσοκομειακές, από την οποία πέθαναν και τα βρέφη στην Θεσσαλονίκη, "θερίζουν") ανθεκτικών στα φάρμακα, εξαιτίας της δραματικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία. Με κινδύνους εξέλιξης αυτών των λοιμώξεων σε επιδημίες!

"Με λιγότερους γιατρούς και νοσηλευτές να φροντίζουν περισσότερους ασθενείς και τα νοσοκομεία να μην διαθέτουν χρήματα για τις προμήθειες, δημιουργούνται κίνδυνοι ακόμη και σε ό,τι αφορά τη βασική υγιεινή", αναφέρει ο επικεφαλής του ECDC.

«Ήδη γνωρίζαμε ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ κακή κατάσταση όσον αφορά στις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά λοιμώξεις ωστόσο μετά την επίσκεψη μου σε νοσοκομεία της χώρας, είμαι πραγματικά πεισμένος για την κατάσταση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε πως "Η κατάσταση αυτή σημαίνει πως ασθενείς με ιδιαίτερα μολυσματικές ασθένειες όπως η φυματίωση που είχαν εξαφανιστεί στην Ελλάδα και τώρα έχουν επανεμφανιστεί, είναι πιθανόν να μην λάβουν τη θεραπεία που χρειάζονται, αυξάνοντας τον κίνδυνο να εξαπλωθούν στην Ευρώπη".

Αλήθεια, θα υπήρχε καλύτερη τιμωρία για όσα έχει προκαλέσει στην χώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση από το να συμβεί κάτι τέτοιο σε αυτούς

Την ανησυχία του εκφράζει και ο επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ρομπέρτο Μπαρτολίνι λέγοντας πως οι περικοπές σε πόρους και προσωπικό καθιστούν πλέον πολύ δύσκολο τον έλεγχο των λοιμώξεων και των κανόνων υγιεινής στην Ελλάδα, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την δημόσια υγεία....

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!