Γαλλία: Σχέδιο για νομιμοποίηση μεταναστών χωρίς έγγραφα

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλ, έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιο των κριτηρίων που πρέπει να διαθέτουν οι μετανάστες χωρίς έγγραφα, για να τακτοποιηθούν νόμιμα στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων των γονέων, των εργαζομένων ή των νεαρών ενηλίκων.


Για τους γονείς, η γαλλική κυβέρνηση απαιτεί πέντε χρόνια παρουσίας στη χώρα, ενώ για το παιδί τουλάχιστον τρία χρόνια στο σχολείο.

Για τους εργαζόμενους, η εγκύκλιος εμφανίζει κριτήρια παρουσίας επί γαλλικού εδάφους (3-7 έτη), προϋπηρεσία στην εργασία (8-30 μήνες) αλλά με την προϋπόθεση να υπάρχει πραγματική πρόσληψη (σύμβαση εργασίας).

Για τους νεαρούς αλλοδαπούς ηλικίας ηλικίας 18 ετών και άνω , η νέα εγκύκλιος προβλέπει άδεια παραμονής, εφόσον μπορούν να αποδείξουν δύο χρόνια «επιμελούς και πραγματικής» φοίτησης στη Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε απορρίψει το ενδεχόμενο της μαζικής νομιμοποίησης, αλλά υποσχέθηκε «αντικειμενικά» κριτήρια.

Περίπου 350.000 αλλοδαποί χωρίς νόμιμα έγγραφα ζουν σήμερα στη Γαλλία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!