Συρία: 40.000 νεκροί στους 20 μήνες της κρίσης

Τουλάχιστον σαράντα χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία, από την αρχή των συγκρούσεων εδώ και 20 μήνες, ανάμεσα σε αντικαθεστωτικούς και τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας.


Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστηρίζει ότι από τις 15 Μαρτίου 2011 έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 28.026 «πολίτες». Στον όρο αυτό εκτός από τους άμαχους περιλαμβάνει και όσους πήραν τα όπλα και πολέμησαν κατά του καθεστώτος Άσαντ.

Ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών ανέρχεται σε 10.150 και αυτών που λιποτάκτησαν από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις σε 1.379, διευκρίνισε η ΜΚΟ που εδρεύει στο Λονδίνο και υποστηρίζεται από δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών στα στρατιωτικά και μη νοσοκομεία της χώρας. Το Παρατηρητήριο τονίζει ότι ο απολογισμός του περιλαμβάνει άμαχους, στρατιώτες και αντάρτες.

Ωστόσο, δεν περιλαμβάνει χιλιάδες ανθρώπους που εξαφανίστηκαν ενώ κρατούνταν από τις αρχές, ούτε τους νεκρούς των «σαμπίχα», της φιλοκαθεστωτικής πολιτοφυλακής της Συρίας.

www.newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!