«Μέρκελ και Σόιμπλε λενε ψέματα στους Γερμανούς για την Ελλάδα»

Άρθρο-«καταπέλτης» από το περιοδικό SpiegelΣφοδρή επίθεση εναντίον της γερμανικής κυβέρνησης εξαπολύει το γερμανικό περιοδικό Spiegel κατηγορώντας ευθέως το Βερολίνο ότι σκοπίμως λένε ψέματα στους Γερμανούς για την διαχείριση του ελληνικού προβλήματος.


Συγκεκριμένα, κατηγορούν την Άνγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι «μπλοκάρουν» τη λύση για την Ελλάδα, ενόψει των γερμανικών εκλογών το 2013, υποστηρίζοντας ότι δεν θέλουν να πουν στους ψηφοφόρους τους ότι χρειάζεται να δώσουν περισσότερα χρήματα για την Ελλάδα.

Με τον τίτλο «η αυταπάτη του Βερολίνου εμποδίζει τη στρατηγική για την Ελλάδα», το δημοσίευμα που φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό στην ηλεκτρονική του έκδοση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι Γερμανοί ηγέτες δεν θέλουν να εξοργίσουν τους ψηφοφόρους τους δίνοντας περισσότερα χρήματα στην Αθήνα, αλλά οι Ευρωπαίοι εταίροι τους χάνουν την υπομονή τους. Ο Σόιμπλε είναι εξπέρ στο να παρουσιάζει σαν στρατηγική το πολιτικό χάος. Αλλά στην πραγματικότητα είναι αποφασισμένος να μην υπάρξει συνολική λύση και για το ελληνικό πρόβλημα και για την ευρωπαϊκή κρίση, κάτι που ενοχλεί πολύ τους εταίρους της Γερμανίας».

Και υπογραμμίζει: «Στις Βρυξέλλες και στο ΔΝΤ γίνεται αντιληπτό ότι έφτασε η ώρα της ειλικρίνειας, ιδίως επειδή η γερμανική κυβέρνηση θέλει επίσης να παραμείνει η Ελλάδα στη νομισματική ένωση». «Ενόψει των εκλογών το Βερολίνο μπλοκάρει μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα. Οι Γερμανοί ηγέτες δεν θέλουν να εξοργίσουν τους ψηφοφόρους τους, δίνοντας περισσότερα χρήματα στην Αθήνα, όμως οι Ευρωπαίοι εταίροι χάνουν την υπομονή τους».

«Στις Βρυξέλλες και στο ΔΝΤ γίνεται αντιληπτό ότι έφτασε η ώρα της ειλικρίνειας, ιδίως επειδή η γερμανική κυβέρνηση θέλει επίσης να παραμείνει η Ελλάδα στη νομισματική ένωση», υποστηρίζει το Spiegel, επισημαίνοντας ότι «η ελληνική διάσωση είναι μια ιστορία κυβερνητικής αυταπάτης του Βερολίνου».

Για την Μέρκελ και τον Σόιμπλε, ενδεχόμενη απόσυρση του ΔΝΤ θα ισοδυναμούσε με ομολογία αποτυχίας. Θα σήμαινε επίσης απώλεια σχεδόν 20 δισ. ευρώ για την βοήθεια προς την Ελλάδα. Και τότε η Γερμανία θα έπρεπε να συνεισφέρει με άλλα 6 δισ. ευρώ», καταλήγει το Spiegel.
 
newsbeast.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!