Στο τραπέζι τριπλή δόση για την Ελλάδα

Καταβολή και των τριών δόσεων στην Ελλάδα εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Αυτό αφορά τη δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, μίας ακόμα από τον Σεπτέμβριο που δεν έχει καταβληθεί και αυτής που προγραμματίζεται για τον Δεκέμβριο.

"Είναι απαραίτητο, προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πιστωτών, των επενδυτών και των αγορών προς την Ελλάδα", υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι προκειμένου να συμβεί αυτό, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας πιο αυστηρός ελεγκτικός μηχανισμός.

Για τον μηχανισμό αυτό, όπως τόνισε, συνεχίζεται η διαπραγμάτευση. Συνολικά το ποσό των τριών δόσεων ανέρχεται στα 44,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Φαίνεται πως όλα τείνουν προς τα εκεί, καθώς και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισήμανε από τις Βρυξέλλες πως αναμένεται να εκταμιευτούν ακόμα περισσότερα χρήματα από όσα αρχικά προγραμματιζόταν.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στη Δυτικογερμανική Ραδιοφωνία (SWR), ο Σόιμπλε εξήρε τις προόδους στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η όποια λύση για το κόστος της επιμήκυνσης δεν θα κοστίσει οπωσδήποτε περισσότερα χρήματα.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικές προόδους. Είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση και να πούμε στους πολίτες ότι οι προσπάθειές τους δεν είναι μάταιες", ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δημοσίευμα της Bild την Τρίτη υποστήριζε ότι η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει ακριβώς το ενδεχόμενο να εκταμιευτούν και οι τρεις δόσεις.

Κορυφαίο στέλεχος στην Αθήνα, όταν ερωτήθηκε σχετικά από το ΑΜΠΕ, δήλωσε ότι "το προσπαθούμε, δεν το έχουμε δέσει ακόμη". Ο ίδιος παράγοντας, πρόσθεσε ότι "γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις και τίποτα δεν είναι δεδομένο".
 
news247.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!