Επιστολή: Τι ζητούν οι Τσάμηδες από την Ελλάδα

Η Παναλβανική Ένωση "Η αδελφότητα μας" (Vellazerimi Yne) με βάση στη Βέρνη της Ελβετίας προσέφυγε μέσω επιστολής της προς επίλυση... την επίλυση του ζητήματος των τσάμηδων, ως μέρος της συνολικής διευθέτησης του αλβανικού ζητήματος στα Βαλκάνια.


Η Ένωση μέσω της επιστολής διαμαρτυρίας θα εγείρει ξανά το ζήτημα των τσάμηδων και θα παραδοθεί στην Ελληνική Πρεσβεία στην Βέρνη και στη συνέχεια θα απευθυνθούν τόσο στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και στη Βουλή των Ελλήνων όσο και στις πρεσβείες φιλικών κρατών της Αλβανίας, όπως ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία, κλπ., καθώς και διεθνείς διπλωματικές οργανώσεων στη Νέα Υόρκη, τη Γενεύη και Βρυξέλλες.

Τα αιτήματα της Ένωσης είναι:

1. Η Ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί επίσημα και άμεσα την ελληνική γενοκτονία πάνω στον αθώο τσάμικο πληθυσμό κατά την περίοδο 1944-45, σκοτώνοντας, απαλλοτριώνοντας τις περιουσίες τους και εκδιώκοντας τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της περιοχής προς διαφορετικές κατευθύνσεις (πάνω από 300.000 ζουν μόνο στη Δημοκρατία της Αλβανίας), και επανακατοικείται από ερχόμενους Έλληνες αποίκους.

2.Το Ελληνικό Κοινοβούλιο μέσα από μια δημόσια δήλωση να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους του ελληνικού λαού που εμείς οι αλβανοί γενιές επί γενεών τον θεωρούμε ως φίλο λαό.

3.Να αναγνωρισθεί η κυριότητα της ιδιοκτησίας στους νόμιμους ιδιοκτήτες της και να διευκολύνουν την οργανωμένη επιστροφή τους στα πατρώα εδάφη τους μέσω διεθνών οργανισμών, όπως του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, του Διεθνούς Οργανισμού για την Ελευθερία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καθώς και άλλους οργανισμούς που αναπτύσσουν ανθρωπιστικές δραστηριότητες κοντά στα Ηνωμένα Έθνη.

4.Να σταματήσει μία και καλή η καταπίεση και οι διακρίσεις πάνω στους Ορθόδοξους Αλβανούς που ζουν διάσπαρτοι σε όλη την ελληνική ηπειρωτική χώρα καθώς και άλλες απαιτήσεις.

Εν τω μεταξύ, από τη διεθνή κοινότητα απαιτείται η ευαισθητοποίηση και η άμεση υπευθυνότητα που συνδέεται με αυτό το 100χρονο τραύμα του αλβανικού λαού, τονίζετε στο τέλος της αντίδρασης της Παναλβανικής Ένωσης "Η αδελφότητά μας", ("Vëllazërimi Ynë").

*Οτιδήποτε και να σχολιάσεις πάνω σε αυτό το θέμα θα παραμένει πάντοτε πολύ λίγο μπροστά στη γελοιότητά τους. Οι φωτογραφίες της εν λόγω αδελφότητας "Unioni Githshqiptar" (Παναλβανική Ένωση) δείχνουν το μέγεθος της εθνικιστικής έξαρσης των Αλβανών και τις απίστευτες διεκδικήσεις των Τσάμηδων.
 
tromaktiko

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!