Σε έναν χρόνο ξεκινά να χτίζεται η ελληνορθόδοξη εκκλησία στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ανακοίνωσε ότι, σ' ένα χρόνο από σήμερα, θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου,

η οποία είχε καταστραφεί από την πτώση των Δίδυμων Πύργων, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο Αντ.Κουόμο, μιλώντας στο γεύμα του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, σε ξενοδοχείο στο Μανχάταν, αναφέρθηκε στη σχετική συμφωνία που έγινε από τις αρμόδιες αρχές και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Επίσης, έκανε αναφορά στα σημερινά έργα που πραγματοποιούνται στο χώρο, με την ανέγερση του «Πύργου της Ελευθερίας», που θα είναι το υψηλότερο κτίριο της Νέας Υόρκης και αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές του 2014, καθώς και του μνημείου-μουσείου για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως και του χώρου ασφαλείας.

Απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και την Ελληνοαμερικανική κοινότητα ο κυβερνήτης Κουόμο έδωσε συγχαρητήρια, επισημαίνοντας ότι «δεν δεχθήκατε το όχι ως απάντηση στο πάγιο και δίκαιο αίτημά σας για την ανέγερση του Αγίου Νικολάου» και ότι «ο αγώνας δεν ήταν μόνο για εσάς, αλλά για ολόκληρη την Αμερική, διότι η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν εναντίον ολόκληρης της Αμερικής».

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου θα είναι ο μοναδικός τόπος λατρείας στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

 
tanea.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!