Χερσαία εισβολή στη Συρία εγκρίνει η τουρκική Βουλή - Η Μόσχα παρακολουθεί ...

Την έγκριση της τουρκικής Βουλής πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση για να προχωρήσει σε εισβολή στην Συρία αύριο το πρωί. Πριν από λίγο αποφασίστηκε η τουρκική Βουλή να θέσει στην ημερήσια διάταξή της την χερσαία εισβολή στην Συρία,

μαζί με την συζήτηση για το θέμα που έχει ανακύψει με την "αποβολή" των τουρκικών βάσεων από το Βόρειο Ιράκ. Bέβαια, να σημειώσουμε ότι πρέπει πριν υπάρξει εισβολή να υπάρξει απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Πληροφορίες που έρχονται από τα τουρκο-συριακά σύνορα αναφέρουν ότι καταφθάνουν συνέχεια τρένα που μεταφέρουν προσωπικό και οχήματα, ενώ αρματοφορείς μεταφέρουν Α/Α SHORADS Ζipkin.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κίνηση του τουρκικού Στρατού δεν θα αφορά καταδρομική επιχείρηση αλλά επιχείρηση κατάληψης συριακού εδάφους με το πρόσχημα της δημιουργίας ουδέτερης ζώνης για την προστασία των αμάχων. Θα προηγηθούν όλο το βράδυ πυρά πυροβολκού και εν συνεχεία θα διαβούν τα σύνορα μόλις λάβουν την έγκριση της τουρκικής Βουλής.

Ηδη ρυμουλκούμενα πυροβόλα Panther 155/52 και αυτοκινούμενα Μ52Τ των 155 χλστ. επίσης βάλλουν καταιγιστικά πυρά, αλλά και δέχονται σποραδικά πυρά από την άλλη πλευρά των συνόρων. Ισλαμιστές αντάρτες έχουν προσεγγίσει τα σύνορα και θα χρησιμοποιηθούν ως οδηγοί στο εσωτερικό της Συρίας.

Για αυτό άλλωστε είχε προειδοποιήσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, προειδοποιώντας επιπρόσθετα –όπως είχαμε γράψει- ότι "Αξίζει το ρίσκο ενός πολέμου με τη Συρία".

Πολλά πάντως θα κριθούν και από την απόφαση του εκτάκτου συμβουλίου του ΝΑΤΟ (το οποίο θα ξεκινήσει την συνεδρίασή του στις 00:30 της 4ης Οκτωβρίου) και τι στάση θα κρατήσει στην πρόθεση της Τουρκίας να εισβάλλει στη Συρία. Ίσως δεν αποδειχθεί τυχαία η επίσκεψη χθες της Ανώατατης Διοίκησης Ευρώπης του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, Τζέϊμς Σταυρίδη.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από την αντίδραση της Ρωσίας: Στην Μόσχα παρακολουθούν στενά την συνεδρίαση του ΝΑΤΟ. Ρωσικά πλοία πολεμικά δεν βρίσκονται αυτή την στιγμή στην περιοχή της Α.Μεσογείου, πάντως...

Τμήμα ειδήσεων defence


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!