NYT για Ελλάδα: «Τους περιμένει ένα εφιαλτικό μέλλον και μια χαμένη γενιά λόγω Γερμανίας»

Ένα εφιαλτικό εγγύς μέλλον για την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία βλέπουν οι New York Times σε σημερινό τους κύριο άρθρο με το οποίο στηλιτεύουν την Γερμανία ότι με την επιμονή  της σε "αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας" οδηγεί στο χάος τον ευρωπαϊκό Νότο και το ευρώ στην διάλυση.


"Η υπομονή του κόσμου εξαντλείται, οι αντιδράσεις σε Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία αυξάνονται συνέχεια, οι αριθμοί των διαδηλωτών είναι πολύ μεγάλοι για να τους αγνοήσουν οι πολιτικοί" , λέει. Η εφημερίδα επικρίνει σφοδρά και την γερμανική πολιτική για τις "αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας που δεν αντιλαμβάνεται ότι χριεάζεται άμεση ρευστότητα για να μην καταρρεύσουν οι αγορές".

Ειδικότερα, όσον αφορά την Ελλάδα (με ποσοστό ανεργίας 24,4% τον Ιούνιο 2012), τονίζεται ότι, όπως και στην Ισπανία, η ανεργία έφτασε σε ιστορικά ύψη για την ευρωζώνη, ενώ παρ'όλα αυτά οι κυβερνήσει των δύο χωρών προχωρούν στα σχέδιά τους για αυστηρότερους προϋπολογισμούς λιτότητας, γεγονός που καθιστά ζοφερότερες τις προοπτικές στον εργασιακό τομέα.

Παρατίθεται μάλιστα η σχετική δήλωση του Τζόναθαν Τοντ, εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της Eurostat: "Η ανεργία αποτελεί σοβαρή απειλή στην κοινωνική συνοχή και αυξάνει τον κίνδυνο πολιτικού εξτρεμισμού" εννοώντας τα ισχυρά εθνικιστικά κινήματα που αναπτύσσονται, ενώ η εφημερίδα θεωρεί σχεδόν βέβαιη την απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία!

Με αφορμή τη μεγάλη συμμετοχή πολιτών σε διαδηλώσεις στη Λισσαβόνα, τη Μαδρίτη και την Αθήνα, διαδηλώσεις που ενδέχεται να πληθύνουν τις επόμενες ημέρες, όπως σημειώνεται, η υπομονή του κόσμου εξαντλείται ως προς τις αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας που απαιτούν η γερμανική κυβέρνηση και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Πολιτικές, σύμφωνα με τη σύνταξη της εφημερίδας, που είναι σαφές ότι θα επιδεινώσουν περαιτέρω τα δραματικά επίπεδα ανεργίας και θα καταστρέψουν τα δίκτυα προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας, όταν αυτά χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

«Δεν υπάρχει τρόπος για τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι να προβεί σε περικοπές υπηρεσιών και δαπανών χωρίς να υπάρξει κοινωνική αναταραχή και το ίδιο ισχύει για την Ελλάδα και την Πορτογαλία», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Τέλος, επισημαίνεται ότι ο χρόνος εξαντλείται και μόνο μια απότομη αλλαγή στις οικονομικές πολιτικές μπορεί να σώσει το ευρώ.

Μάλιστα στο άρθρο, γίνεται αναφορά σε "χαμένη γενιά" στην Ευρώπη. Κάτι που όλοι το έχουν αντιληφθεί πλέον στην Ελλάδα. Ειδικά όλοι αυτοί που χάνονται καθημερινά.

Και το ερώτημα είναι μέχρι πότε οι απελπισμένοι θα επιμένουν να ασελγούν επάνω στην ζωή τους οι κυβερνώντες, ανεξαρτήτως κυβερνήσεως.

Πέρσι τέτοια εποχή ο Α.Σαμαράς είχε την ρητορική που έχει σήμερα ο Π.Καμμένο ή και ο Α.Τσίπρας. Από πολέμιος της τρόϊκας μεταμορφώθηκε σε πιστό ακόλουθο του Μνημονίου και αυτό είχε διαλυτικές συνέπειες στην Δεξιά που αποτελεί παραδοσιακά την κυματοθραύστη των εξτρεμιστών.

Σκορπίζοντας, έτσι, άκρατη απογοήτευση στην Δεξιά και πριμοδοτώντας δύο νέα κόμματα με υψηλά ποσοστά (στις δημοσκοπήσεις Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι συγκεντρώνουν 20%!).

Η οδύνη και η απόγνωση σε λίγο δεν θα μπορούν να αναχαιτισθούν παρά με αίμα. Μόνο που την φορά αυτή μπορεί να κρατάνε όπλα και οι δύο πλευρές...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!