«Η τρόικα θέλει τους Έλληνες να δουλεύουν 6 μέρες τη εβδομάδα, 13 ώρες την μέρα»

Δημοσίευμα με τίτλο «Οι Έλληνες πρέπει να δουλεύουν 6 μέρες τη εβδομάδα, 13 ώρες την μέρα» φιλοξενεί σήμερα η φλαμανδική εφημερίδα De Morgen, στο οποίο κάνει λόγο για «τεκτονικές αλλαγές» στο τοπίο των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα που προσπαθεί να επιβάλλει η τρόικα.


Όπως σημειώνεται, οι ειδικοί του κλιμακίου της τρόικας που έχει μεταβεί στην Ελλάδα για να αξιολογήσει την πορεία εφαρμογής του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος, ασκούν έντονες πιέσεις προκειμένου οι Έλληνες εργαζόμενοι να δουλεύουν περισσότερο και για τον λόγο αυτόν τάσσονται υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ επικαλείται σχετικά δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η τρόικα ζητά αύξηση του χρόνου εργασίας κατά 1 ημέρα, χωρίς οκτάωρο, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ώστε η εργασία να φτάσει στις 13 ώρες την ημέρα και στις 78 την εβδομάδα, αντί των 40 που ισχύουν αυτήν τη στιγμή. Ακόμη, η τρόικα φέρεται να ζήτησε από τον Έλληνα υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση τη μείωση τουλάχιστον στο μισό του χρόνου προειδοποίησης για την καταβολή του 50% της αποζημίωσης, που σήμερα βρίσκεται στους τέσσερις, πέντε ή και έξι μήνες ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας, αλλά και την αύξηση του χρόνου συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια.

Καταλήγοντας, η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει στο αυριανό άτυπο Eurogroup να παρουσιάσει στους εταίρους της ένα ολοκληρωμένο σχέδιο περικοπών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, δεν θέλησε να απαντήσει ευθέως στις πληροφορίες.
 
newpost.gr
 
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!