Οι μυστικές πτήσεις της CIA, η «17 Ν.» και η Ελλάδα

Με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ελλάδα κι άλλες 11 χώρες καλούνται να δώσουν εξηγήσεις
 
Απολογία προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να καταθέσει η Ελλάδα μαζί με άλλες δέκα χώρες σχετικά με όλα τα ύποπτα αεροσκάφη της CIA, που πραγματοποίησαν προσγειώσεις και απογειώσεις στο έδαφος της.

Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο με τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. που θα λογοδοτήσουν αν και πώς συμμετείχαν σε παράνομες κρατήσεις υπόπτων για τρομοκρατία ή υπέθαλψαν ελεγχόμενες δραστηριότητες της CIA σε ευρωπαϊκό έδαφος. Σ' αυτές τις δραστηριότητες συμπεριλαμβάνονται και μυστικές πτήσεις των αεροσκαφών "Gulfstream" που χρησιμοποιεί η CIA.

Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι 2002, τέτοιο αεροσκάφος έκανε συχνά δρομολόγια στην Αθήνα, την εποχή που βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση εξάρθρωσης της οργάνωσης «17 Νοέμβρη», όταν η κυβέρνηση του κ. Κώστα Σημίτη πιέστηκε από τους διεθνείς παράγοντες και τα ΜΜΕ να δώσει λύση σε ένα θέμα που παρουσιαζόταν ως η αχίλλειος πτέρνα της χώρας εν όψει και της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. Σύμφωνα με πληροφορίες, εικάζεται πως τέτοιου τύπου αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Αθήνα στις 15 Μαΐου 2002, προερχόμενο από Φρανκφούρτη και με επόμενο προορισμό την Ιρλανδία). Στις 19 Σεπτεμβρίου 2002 σημειώθηκε άλλη πτήση. Το αεροσκάφος ερχόταν από την Ουάσιγκτον, προσγειώθηκε στην Αθήνα και κατέληξε στο Ραμπάτ. Ενώ εντοπίστηκε πάλι στις αρχές Οκτωβρίου του 2002 για τρίτη φορά, προερχόμενο από το Ντάλας.

Ο πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Ζαν Κλοντ Μινιόν δήλωσε ικανοποιημένος επειδή εγκρίθηκε το ψήφισμα από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τις έκνομες δραστηριότητες της CIA στην Ευρώπη, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Έτσι λοιπόν καλούνται η Φινλανδία, η Δανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ρουμανία και η Πολωνία να παράσχουν πληροφορίες σχετικώς με την υπόθεση.
 
newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!