Υπόγειο ηφαίστειο απειλεί τις ζωές εκατομμυρίων Ιταλών

Λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από τον Βεζούβιο, ένα ηφαίστειο τεραστίων διαστάσεων απλώνεται κάτω από τη Νάπολη, στην Ιταλία.


Οι επιστήμονες, με γεωτρήσεις, προσπαθούν να εντοπίσουν μια υπόγεια στοά γεμάτη με λάβα, περίπου 3,5 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια.

Ο συγκεκριμένος τύπος ηφαιστείου μπορεί να δώσει τις ισχυρότερες πιθανές εκρήξεις, ικανές να προκαλέσουν μια καταστροφή αντίστοιχη με αυτή που θα προκαλούσε ένας μετεωρίτης κατά τη σύγκρουση με τη Γη.

Πάντως, ο επικεφαλής των ερευνητικών εργασιών στο ηφαίστειο είναι καθησυχαστικός. Είναι σπάνιο φαινόμενο να σημειωθεί μια τέτοια έκρηξη στην πλήρη ισχύ της, υποστηρίζει.

Στην περιοχή του Κάμπι Φλεγκρέι, βορειοδυτικά της Νάπολης, κάτω από την οποία εκτίνεται το ηφαίστειο, κατοικούν περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι.
 
 
newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!