Πρόταση των Ολλανδών να δοθούν και τα 70 δισ. του προγράμματος στην Ελλάδα σε μία δόση

Μέθοδοι για να αναστραφεί το δυσμενές κλίμα που υπάρχει στην κοινή γνώμη της Ολλανδίας για την Ελλάδα και ειδικότερα σε σχέση με το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει μια νέα χρηματοδότηση προς τη χώρα μας,

συζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ολλανδίας, Μπεν Κνάπεν.

Όπως ανέφεραν ανώτερα στελέχη του υπουργείου, η ολλανδική πλευρά προέτρεψε την ελληνική πλευρά να αποφεύγει σε επικοινωνιακό επίπεδο τη λέξη επιμήκυνση, καθώς αποτελεί «κόκκινο πανί» για την πλειονότητα των πολιτών στη Βόρεια Ευρώπη. Οι Ολλανδοί πρότειναν να χρησιμοποιείται ο όρος frontloading, ο οποίος θα μπορούσε να περιγραφεί ως «εμπροσθοβαρής εκταμίευση των δόσεων, προκειμένου να διευκολυνθεί το πέρασμα στην ανάπτυξη».

Πρόκειται για μια νέα ιδέα για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, την οποία κατέθεσε στον υπουργό Οικονομίας ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ολλανδίας κ. Μπεν Κλάπεν ο οποίος σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, του είπε να εξετάσει η χώρα μας το ενδεχόμενο να ζητήσει από τους Ευρωπαίους προκαταβολικά το σύνολο των επόμενο δόσεων από το δεύτερο πακέτο έτσι ώστε να πάρει ανάσα η οικονομία και η ρευστότητα της χώρας.

Μια τέτοια πρόταση που ακούγεται για πρώτη φορά εάν γινόταν αποδεκτή από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, τότε θα εισέρρεαν 70 δισ. ευρώ γεγονός που θα έφερνε δημοσιονομική ελάφρυνση έως το 2014 και η εφαρμογή των πρόσθετων μέτρων δεν θα έπληττε δραστικά την αγορά και θα άνοιγε προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, στη σύσκεψη καταγράφηκε ο έντονος σκεπτικισμός των Ολλανδών για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και συνολικά στην Ελλάδα και επαναβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά το γεγονός ότι οι Ολλανδοί δεν θέλουν ούτε καν να ακούσουν για χρονική επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής, εφόσον αυτό συνοδεύεται από πρόσθετες ανάγκες χρηματοδοτήσεων.

Η ελληνική πλευρά εξήγησε ότι δεν θέτει αίτημα πρόσθετης χρηματοδότησης Υποστηρικτικό της πρότασης του Ολλανδού Υπουργού είναι και το γεγονός ότι οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου, οι οποίες έχουν φτάσει τα 7 δισ. ευρώ, θα έπρεπε να είχαν ήδη αρχίσει να ξεπληρώνονται, αλλά οι καθυστερήσεις στην καταβολή των δόσεων έχουν συμβάλει στη διόγκωση του προβλήματος ρευστότητας στην αγορά.

http://dailynews24.gr
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!