Στα πιο πολυτελή κελιά του κόσμου!

Οι περισσότεροι από εμάς όταν σκεφτόμαστε την φυλακή, σίγουρα το μυαλό μας δεν πάει σε αίθουσες μουσικής, αναπαυτικούς καναπέδες, ντιζαϊνάτες αίθουσες εστιατορίων και μοντέρνες τουαλέτες.


Η πραγματικότητα της Νορβηγίας όμως αυτά ακριβώς έχει να προσφέρει σε όσους περνούν τις πόρτες των φυλακών της. Με αφορμή την καταδίκη του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικσε 21 χρόνια φυλάκισης, την ανώτατη ποινή που ισχύει στην χώρα, τα μέσα όλου του κόσμου ασχολήθηκαν με τα πολυτελέστατα κελιά, τα οποία θα μπορούσαν άνετα να είναι χώροι κατοικίας.

Η φιλοσοφία που «δικαιολογεί» αυτή την πολυτέλεια είναι ότι αφού η ανώτατη ποινή που ισχύει στη χώρα είναι τα 21 χρόνια, τότε ο φυλακισμένος θα πρέπει από την πρώτη μέρα που θα μπει στο κελί, να ετοιμάζεται για την απελευθέρωσή του. Και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει αυτό είναι να βρίσκεται σε ανάλογο περιβάλλον που θα του επιτρέπει κάτι τέτοιο.
 
Η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (CPT) σε έκθεσή της, αναφορικά με όσα προέκυψαν από την πρόσφατη επίσκεψή της στην Ολλανδία (Οκτώβριος 2011), δεν κρύβει την ικανοποίηση της, για το υψηλότατο επίπεδο των συνθηκών κράτησης και διαβίωσης, κρατουμένων και αλλοδαπών, που διαπίστωσε ότι υπάρχουν στις ολλανδικές φυλακές και στα κέντρα προσωρινής κράτησης.

Στην έκθεση διαπιστώνεται ότι, οι σχέσεις μεταξύ του προσωπικού των φυλακών και των ατόμων που έχουν στερηθεί την ελευθερία τους, είναι γενικά πολύ καλές και δεν τέθηκαν υπόψη των μελών της Επιτροπής, καταγγελίες για σωματική κακομεταχείριση των κρατουμένων από τους φύλακες τους.

Μάλιστα σύμφωνα με την Επιτροπή οι υλικοτεχνικές υποδομές που υπάρχουν, τόσο στις φυλακές και στα κέντρα κράτησης όσον και στα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών, χαρακτηρίζονται ως πρότυπο για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
 
newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!