Βρετανία: Δεν επιστρέφουμε θραύσματα γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Σε διάψευση των δηλώσεων του προέδρου του Μουσείου της Ακρόπολης, ότι υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας για επιστροφή και συγκόλληση θραυσμάτων γλυπτών του Παρθενώνα, προχώρησε το Βρετανικό Μουσείο.


Αντίθετα, το Βρετανικό Μουσείο σχολίασε ότι είναι "ανοιχτό σε συζητήσεις για βραχυπρόθεσμο δανεισμό κάποιων αντικειμένων, αλλά όχι μία μόνιμη επιστροφή. Οι διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου θα εξετάσουν κάθε αίτημα για δανεισμό οποιουδήποτε μέρους της συλλογής", καταλήγει η βρετανική απάντηση.

Ωστόσο, το Βρετανικό Μουσείο σημείωσε ότι είναι διατεθειμένο να εξερευνήσει το ενδεχόμενο ερευνητικής συνεργασίας πάνω στα θραύσματα που εκτίθενται στην Αθήνα και το Λονδίνο.

Η διάψευση από μέρους του Βρετανικού Μουσείου έρχεται ως απάντηση στις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρη Παντερμαλή, στην τηλεοπτική τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κατά τις οποίες αποκάλυψε ότι έχει υποβάλει "πρόταση για τα θραύσματα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, ανήκουν σε σώματα από τα γλυπτά του Παρθενώνα και μπορούν να συγκολληθούν, να συνεννοηθούμε με τους συναδέλφους του Βρετανικού Μουσείου και να γίνει αυτή η συγκόλληση.

Έγινε κατ' αρχήν δεκτή η πρόταση, το φθινόπωρο θα έχουμε μια συνάντηση και ελπίζω να πάει καλά", κατέληξε ο κ. Παντερμαλής.

Η Ελλάδα έχει επί χρόνια προσπαθήσει, δίχως επιτυχία, να εξασφαλίσει τον επαναπατρισμό των γλυπτών του Παρθενώνα.

Τα τεχνουργήματα αποκολλήθηκαν από την αρχική τους θέση το 1806 από τον Λόρδο Έλγιν, τότε πρεσβευτή του Λονδίνου στην Υψηλή Πύλη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κατόπιν άδειας του Σουλτάνου. Στη συνέχεια, ο λόρδος Έλγιν πούλησε τα γλυπτά στο Βρετανικό Μουσείο.
 
news247.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!