Πιθανότητα 90% για έξοδο της Ελλάδας δίνει η Citigroup

Η Citi αναφέρει σήμερα σε έκθεσή της ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει πως η κρίση στην Ευρωζώνη θα παραμείνει, με περαιτέρω εξασθένιση της οικονομίας της, ιδίως στις χώρες της περιφέρειας και με περισσότερες ακόμα περιόδους αναστάτωσης στις αγορές.


«Συνεχίζουμε να θεωρούμε πιθανό ότι η Ελλάδα να βγει από τη ζώνη του ευρώ, το λεγόμενο Grexit, τους επόμενους 12 έως 18 μήνες σε ποσοστό 90%και, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, νομίζουμε ότι είναι ολοένα και πιο πιθανό η έξοδος αυτή να συμβεί τους επόμενους 6 μήνες περίπου, πολύ πιο πιθανόν τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, ανάλογα με τα αποτελέσματα της έκθεσης της τρόικας για την Ελλάδα», αναφέρει το κείμενο του Μάικλ Σόντερς, αναλυτή του επενδυτικού κολοσσού.

Ο ακριβής μηχανισμός υπό τον οποίο η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ δεν είναι σίγουρος, σημειώνει, κάνοντας λόγο για κάποια αποχή όσον αφορά την τραπεζική κίνηση ή μαζικές εκροές καταθέσεων από την Ελλάδα, ή πιο αυστηρούς όρους στις τραπεζικές συναλλαγές, απέναντι στην χώρα μας από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το ελληνικό νόμισμα θα υποτιμηθεί κατά 60%, επιδεινώνοντας τον πληθωρισμό τα έτη 2013 έως 2016, αλλά το πόση αναμένεται να είναι η πτώση του νομίσματος είναι ασαφές.
 
newsbeast.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!