Συρία: Από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο

Περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από άμεση βοήθεια στη Συρία, σύμφωνα με αξιωματούχους υπηρεσιών αρωγής της αμερικανικής κυβέρνησης, οι οποίοι τονίζουν ότι πρόκειται για μια από τις πιο περίπλοκες καταστάσεις που έχουν συναντήσει ποτέ.
 
Ο διευθυντής του Γραφείου Αρωγής σε Καταστροφές του Εξωτερικού της USAID ( Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης), Μαρκ Μπαρτολίνι, δήλωσε πως «είναι μια από τις χειρότερες κρίσεις σήμερα στον κόσμο».

Κατά την ενημέρωση σε δημοσιογράφους, ο Μπαρτολίνι και ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον, ανώτατος αξιωματούχος στο Γραφείο Πληθυσμού, Προσφύγων και Μετανάστευσης του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφεραν ότι στα 2,5 εκατομμύρια περιλαμβάνονται 1,2 εκατ. εκτοπισμένοι.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει αποστείλει βοήθεια σε τρόφιμα και φάρμακα αξίας άνω των 82 εκατομμυρίων δολαρίων για περίπου 780.000 ανθρώπους. Το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας αυτής έχει αποσταλεί μέσω των υπηρεσιών του ΟΗΕ και οργανώσεων αρωγής. Βοήθεια χορηγείται επίσης και στους πρόσφυγες στην Τουρκία, το Λίβανο και την Ιορδανία.

Βοήθεια χορηγείται και στο Χαλέπι, εμπορική πρωτεύουσα της Συρίας, όπου παρασκευάζεται το μεγαλύτερο ποσοστό φαρμάκων της χώρας. Είναι ωστόσο μια από τις περιοχές στις οποίες σημειώνονται οι σφοδρότερες συγκρούσεις.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τον Μπαρτολίνι, υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε πολύ κοινά φάρμακα, όπως παυσίπονα, αντιβιοτικά και εμβόλια.
 
newsbomb.gr
 
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!