Σημαντική πτώση του τουρισμού, σύμφωνα με τον HATTA

Η οικονομική κρίση και το κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην Ευρώπη επηρέασαν και τον τουρισμό, από το 2008 ως το 2011, δήλωσε ο πρόεδρος των εν Ελλάδι τουριστικών γραφείων Γιώργος Τελώνης, με αφορμή...την έκθεση της EUROSTAT για το 2011.


Αναφερόμενος ωστόσο στην Ελλάδα, σημείωσε ότι η χώρα μας βίωσε το πρόβλημα αυτό ιδιαίτερα το 2012, μετά και την έντονη αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί στις διεθνείς τουριστικές αγορές.

Μετά τη σημαντική αύξηση των ταξιδιών αναψυχής των πολιτών της ΕΕ, μεταξύ 2006 και 2008, αυτά στη συνέχεια παρέμειναν στάσιμα, μεταξύ 2008 και 2011, ενώ τα ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους, που ανέρχονται σε ποσοστό 14% του συνόλου των ταξιδιών, μειώθηκαν κατά 12,7%, από το 2008 μέχρι το 2011, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, το 2011, τα σύντομα ταξίδια στο εσωτερικό αποτέλεσαν το 50% του συνόλου των ταξιδιών αναψυχής. Τα μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια στο εσωτερικό έλαβαν το 26% του μεριδίου της αγοράς, ενώ τα σύντομα και τα μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια στο εξωτερικό, αντιπροσώπευσαν ποσοστά 18% και 5% αντίστοιχα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα αποτελέσματα της EUROSTAT για το 2011:

* Το 2011, οι κάτοικοι των 27 κρατών μελών της ΕΕ έκαναν 1,02 δισεκατομμύρια ταξίδια αναψυχής και 165 εκατομμύρια επαγγελματικά ταξίδια.

* Μεταξύ των κρατών-μελών, οι υψηλότεροι αριθμοί τόσο ταξιδιών αναψυχής όσο και επαγγελματικών ταξιδιών καταγράφηκαν από κατοίκους της Γερμανίας (215 εκατ. ταξίδια αναψυχής και 56 εκατ. επαγγελματικά ταξίδια), της Γαλλίας (204 εκατ. και 21 εκατ.), του Ηνωμένου Βασιλείου (117 εκατ. και 26 εκατ.) και της Ισπανίας (122 εκατ. και 17 εκατ.). Οι τέσσερις αυτές χώρες αντιπροσώπευσαν σχεδόν τα δύο τρίτα του συνόλου των ταξιδιών αναψυχής και τα τρία τέταρτα του συνόλου των επαγγελματικών ταξιδιών των κατοίκων των κρατών-μελών της ΕΕ κατά το 2011.

* Μεταξύ 2008 και 2011, οι μεγαλύτερες μειώσεις σε επαγγελματικά ταξίδια καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (-60%) και τη Δημοκρατία της Τσεχίας (-51%), ενώ οι μεγαλύτερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στην Εσθονία (+50%) και τη Σουηδία (+25%). Πτώση κατέγραψαν, επίσης, και τα τέσσερα κράτη-μέλη, οι κάτοικοι των οποίων έκαναν τα περισσότερα επαγγελματικά ταξίδια: Ισπανία (-36%), Ηνωμένο Βασίλειο (-6%), Γερμανία (-2%) και Γαλλία (-2%).

* Κατά την ίδια περίοδο, μία πιο μικτή εικόνα παρατηρήθηκε όσον αφορά τον αριθμό των ταξιδιών αναψυχής που έγιναν από τους κατοίκους της ΕΕ. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις μεταξύ 2008 και 2011 καταγράφηκαν στην Εσθονία (+80%) και τη Δημοκρατία της Τσεχίας (+39%) και οι μεγαλύτερες μειώσεις στην Ιταλία (-19%) και την Ουγγαρία (-13%). Από τις τέσσερις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά ταξιδιών αναψυχής, οι αριθμοί ανέβηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο (+4%) και την Ισπανία (+1%), παρέμειναν σχεδόν σταθεροί στη Γερμανία και έπεσαν στη Γαλλία (-4%).

* Τα τρία τέταρτα του ενός εκατομμυρίου ταξιδιών αναψυχής που πραγματοποιήθηκαν το 2011 έγιναν στη χώρα διαμονής.

* Σε πέντε κράτη-μέλη, τα μισά ή και περισσότερα από τα ταξίδια αναψυχής που πραγματοποιήθηκαν το 2011 ήταν ταξίδια στο εξωτερικό: Λουξεμβούργο (σχεδόν το 100% του συνόλου των ταξιδιών αναψυχής), Βέλγιο (74%), Σλοβενία (56%), Ολλανδία (52%) και Αυστρία (50%).
 
tromaktiko

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!