Ο άνθρωπος που θεραπεύτηκε από το AIDS

Ο Τίμοθι Ρέι Μπράουν είναι ο ασθενής που έκανε τους ερευνητές σε όλο τον κόσμο να εξετάσουν κάτι που μέχρι πρόσφατα έμοιαζε αδιανόητο: να βρουν τη θεραπεία του AIDS.

Αντλώντας έμπνευση από την εκπληκτική και ελπιδοφόρα ιστορία του Αμερικανού οροθετικού που θεραπεύθηκε από τη νόσο, ομάδα επιστημόνων από όλο τον κόσμο προσπαθεί να αναπτύξει μέθοδο που θα μπορούσε μελλοντικά να φανεί σωτήρια για όσους πάσχουν από AIDS. Γνωστός ως «ο ασθενής του Βερολίνου», όπου ως φοιτητής έκανε τη θεραπεία, ο Μπράουν υποβλήθηκε το 2007 σε ολική «καταστροφή» του ανοσοποιητικού του συστήματος και μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων από δότη με μια σπάνια γενετική ανωμαλία. Η μεταμόσχευση έγινε για τη θεραπεία ενός είδους καρκίνου του αίματος, αλλά συγχρόνως θεράπευσε και τη νόσο του AIDS, από την οποία υπέφερε ο ασθενής. Πέντε χρόνια μετά τη μεταμόσχευση ο Μπράουν και χωρίς να παίρνει φάρμακα εξακολουθεί να ζει απαλλαγμένος από τον ιό HIV. Παρόλο που πρόκειται για μία ιδιαίτερα δαπανηρή και δύσκολη διαδικασία, η οποία είναι αδύνατον να εφαρμοστεί ευρέως, οι επιστήμονες που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους εμφανίζονται αισιόδοξοι. Προσπαθούν όχι να μιμηθούν τη θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε ο Αμερικανός ασθενής, αλλά να αναπτύξουν μια παρόμοια μέθοδο που θα είναι ευκολότερη και λιγότερο δαπανηρή.

ΠΗΓΗ: pamepreveza.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!