Πώς μυρίζουν οι άνθρωποι που προσελκύουν τα κουνούπια;

Με τι κριτήρια επιλέγουν το «θύμα» τους τα κουνούπια τους καλοκαιρινούς μήνες;Σύμφωνα με έρευνα, τα κουνούπια μόνο τυχαία δεν επιλέγουν το θύμα τους...!

Ο Καρλ- Μάρτιν Βαγκν Γένσεν, επικεφαλής της έρευνας στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Άαρχους εξηγεί ότι «τα κουνούπια έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα και τη θερμότητα που εκπέμπει ο καθένας. Συγκεκριμένες μυρωδιές όμως, μπορούν να αποτελέσουν, επίσης, πόλο έλξης»

Δεν έχουν προσδιοριστεί ποιες ακριβώς είναι αυτές οι μυρωδιές, όμως οι έρευνες δείχνουν ότι κάποιες από αυτές ελκύουν πολύ περισσότερο τα κουνούπια σχέση με άλλες.

«Όλοι οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο έτριψαν τρυβλία Πέτρι (ρηχά γυάλινα ή πλαστικά κυλινδρικά πιάτα που χρησιμοποιούνται από τους βιολόγους για την καλλιέργεια μικροοργανισμών) στο στομάχι τους. Με αυτόν τον τρόπο οι μυρωδιές τους εγκλωβίζονταν στα πιάτα, τα οποία στη συνέχεια τοποθετούνταν σε ένα περίβλημα γεμάτο κουνούπια» ανέφερε. «Τα κουνούπια επανειλημμένα προσγειώνονταν σε μερικά από τα πιάτα, αλλά δεν πλησίαζαν καθόλου κάποια άλλα»

Τα πειράματα αυτά κατέρριψαν επίσης και τη θεωρία για τη βιταμίνη Β, ότι μπορεί να αποτελέσει «ασπίδα» ενάντια στα κουνούπια, όμως δεν αποκλείουν εντελώς την πατροπαράδοτη μέθοδο με το σκόρδο, αφού όπως αναφέρουν οι επιστήμονες «το σκόρδο ενδέχεται να καλύπτει οσμές που ελκύουν τα κουνούπια».

Πάντως απ' ότι φαίνεται η μόνη αξιόπιστη μέθοδος για να μένουν τα κουνούπια μακριά, έως τώρα, είναι τα διάφορα υποαλλεργικά απωθητικά σπρέι που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Τα συστατικά τους περιέχουν συγκεκριμένες οσμές που μπερδεύουν τα αιμοδιψή έντομα.

Το πρώτο πράγμα που κάνει ένα κουνούπι, όταν ψάχνει για «θήραμα» είναι να εξετάσει εάν υπάρχουν άνθρωποι ή ζώα στην περιοχή.

«Όταν το κουνούπι έρχεται κοντά χρησιμοποιεί την οσμή, τη θερμότητα και το διοξείδιο του άνθρακα για να επιλέξει που θα τσιμπήσει. Εάν όμως μπερδευτεί από ένα απωθητικό δεν θα πλησιάσει καν» επισημαίνει ο κ. Γένσεν.

Παρ' όλα αυτά, ακόμη και τα εντομοαπωθητικά δεν προσφέρουν 100% προστασία, αλλά περίπου 70%, όποτε εν τέλει η ιδανική λύση που απομένει μάλλον είναι το... σεντόνι!


newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!