Έγινε η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα συζήτησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση:

Οι χώρες της Ευρωζώνης προσδοκούν άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα «που θα τηρήσει το πρόγραμμα στο οποίο έχει δεσμευτεί η χώρα», αναφέρει το Eurogroup στην ανακοίνωσή του μετά την τηλεδιάσκεψη του το βράδυ της Κυριακής έπειτα από τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα από την Αθήνα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το Eurogroup περιμένει πως η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά το σχηματισμό κυβέρνησης, ώστε να γίνει ανταλλαγή απόψεων με τη νέα κυβέρνηση για «το δρόμο που θα ακολουθηθεί» και να προετοιμαστεί η πρώτη αξιολόγηση στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος. «Σημειώνουμε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών, τα οποία εκτιμάται ότι θα επιτρέψουν το χρηματισμό κυβέρνησης με την στήριξη του εκλογικού σώματος που θα φέρει την Ελλάδα ξανά σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης» αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας πως αναγνωρίζουν τις «σημαντικές προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών», τονίζουν την «πεποίθησή τους πως η συνέχιση των δημοσιονομικών κα ιδομικών μεταρρυθμίσεων είναι η καλύτερη εγγύηση για την Ελλάδα ώστε να υπερβεί τις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, προς ένα μέλλον ευημερίας μέσα στην Ευρωζώνη».

«Το Eurogroup επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του να βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής ώστε να αντεπεξέλθει στις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει» τονίζει η ανακοίνωση.

«Ως εκ τούτου, το Eurogroup προσδοκά το σύντομο σχηματισμό μίας νέας ελληνικής κυβέρνησης που θα "κάνει δικό της" το πρόγραμμα προσαρμογής, στο οποίο η Ελλάδα και η Ευρωζώνη δεσμεύτηκαν νωρίτερα φέτος» τονίζει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παραμένει στο Βερολίνο, έχοντας αναβάλει για τα μεσάνυχτα (ώρα Γερμανίας) την αποχώρησή της για τη G20 στο Μεξικό. Την αναβολή επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου νωρίς το βράδυ της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται πως ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελε, στην πρώτη αντίδραση αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, ανέφερε άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο χρονοδιάγραμμα του ελληνικού προγράμματος, αποκλείοντας ωστόσο θεμελιώθεις αλλαγές στους όρους του. Ανάλογη ήταν και η δήλωση του Βέλγου υπουργού Εξωτερικών Ντιντιέρ Ρέιντερς.

 
ΒΗΜΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!