FT της Γερμανίας: «Αντισταθείτε στον δημαγωγό»!

Πρωτότυπο πρωτοσέλιδο  των FT Deutschland στα ελληνικά καλεί τους Έλληνες να αντισταθούν στον δημαγωγό Τσίπρα και τονίζει ότι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά,


Η γερμανική εφημερίδα μέχρι τώρα έχει κάνει ανάλογες παρεμβάσεις στις γερμανικές εκλογές, αλλά είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο για εκλογές άλλης χώρας. Οι FT το αιτιολογούν καθώς υπάρχει «κοινό συμφέρον των Financial Times Deutschland και της πλειοψηφίας των Ελλήνων: η χώρα σας να παραμείνει στο ευρώ».

Το άρθρο έχει τίτλο «Αντισταθείτε στον δημαγωγό» και κεντρική φωτογραφία από προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απευθύνεται σε δεύτερο πρόσωπο: "Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες" και τους καλεί να φροντίσουν «για ξεκάθαρες πολιτικές λύσεις» και να ψηφίσουν «θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης».

Οι FT τονίζουν ότι μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ» και καλεί τους Έλληνες «να αντισταθούν στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά» αναφέρει το άρθρο, λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας».

ΣΥΡΙΖΑ «προσβολή της εθνικής αξιοπρέπειας το δημοσίευμα των FT»

Για «προσβολή της εθνικής αξιοπρέπειας» και «υπονόμευση της δημοκρατίας» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το δημοσίευμα των Fanincial Times της Γερμανίας που καλεί τους Έλληνες ψηφοφόρους να αντισταθούν στον «δημαγωγό Τσίπρα».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναφέρει: «Η χωρίς προηγούμενο ωμή παρέμβαση της γερμανικής έκδοσης των   FT αποτελεί πράξη προσβολής της εθνικής αξιοπρέπειας και υπονόμευσης της  δημοκρατίας στη  χώρα μας» και επισημαίνει: «Αν νομίζει το γερμανικό κατεστημένο  και οι εγχώριοι σύμμαχοί του, που όλες αυτές τις μέρες απειλούν εργαζόμενους σε επιχειρήσεις,   σπέρνουν  με εγκληματικά ανεύθυνο τρόπο  τον τρόμο της επιστροφής στη δραχμή, ότι θα κάμψουν το φρόνημα του ελληνικού λαού, είναι γελασμένοι. Ο  αγώνας  για εθνική αξιοπρέπεια,   δημοκρατία,  κοινωνική δικαιοσύνη, ο αγώνας  κατά της διαφθοράς και  της διαπλοκής  θα νικήσει το φόβο και την υποταγή. Να χαίρονται ο κ. Σαμαράς  και ο κ. Βενιζέλος  τους προστάτες τους».

Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε και ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης στο vimafm ο οποίος κάλεσε και την ΝΔ να πάρει θέση. Συγκεκριμένα, είπε: «Πρόκειται για μια προκλητική, προσβλητική για όλους του Έλληνες και χοντροκομμένη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της Γερμανίας που εκφράζεται παγίως από την γερμανική έκδοση των Financial Times . Το μόνο που μένει μετά απ' αυτή την χοντροκομμένη παρέμβαση, που θα έπρεπε να προσβάλει και τους νεοδημοκράτες και περιμένω να προκαλέσει την αντίδραση και του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, είναι να έρθει εδώ η κ. Μέρκελ με τον κ. Σόιμπλε και να μοιράζουν ψηφοδέλτια της ΝΔ έξω από τα εκλογικά κέντρα την Κυριακή.

Αυτό θυμίζει άλλες εποχές και κλίμα "Mπανανίας" όταν ο Aμερικάνος τότε Πιουριφόι  έβαζε τα πόδια πάνω στο τραπέζι την δεκαετία του '50 και έβριζε και διέταζε του έλληνες υπουργούς. Τότε όμως οι Αμερικάνοι δίνανε και τα λεφτά του σχεδίου Μάρσαλ, ενώ οι Γερμανοί  τώρα κερδίζουν από την ύφεση που εξαπλώνουν με την πολιτική σε όλη την Ευρώπη».

«Υποδείξεις αλλού» απαντά η ΝΔ

«Υποδείξεις αλλού» απαντά από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, στο δημοσίευμα των Financial Times Deutschland.

«Οι Έλληνες είμαστε υπερήφανος λαός. Ξέρουμε τι ψηφίζουμε. Υποδείξεις αλλού! Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη Παράταξη. Αντλεί τη δύναμή της από το λαό. Στημένες προκλήσεις, λίγο πριν τις εκλογές, αλλού!».

ΠΑΣΟΚ: Προσβλητική πρωτοβουλία από τους FTD

Την ενόχλησή του για το άρθρο των Financial Times Deutschland, στο οποίο ζητείται από τους Έλληνες ψηφοφόρους να αντισταθούν «στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα» και συστήνεται με «βαριά καρδιά» η Νέα Δημοκρατία, εξέφρασε και το ΠΑΣΟΚ.

«Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες γερμανικών εντύπων είναι προσβλητικές για τον ελληνικό λαό και προσφέρουν αρνητική υπηρεσία στην Ελλάδα, τη Γερμανία και τις προοπτικές της Ευρωζώνης», τονίζει σε ανακοίνωσή του του γραφείο Τύπου του κόμματος.
 
Πρώτο Θέμα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!