Άμεση εκταμίευση κονδυλίων προς την Ελλάδα ζητούν Ολάντ, Μόντι

Παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ αλλά με τήρηση των δεσμεύσεων επιθυμούν ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, όπως δήλωσαν μετά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη στο Παρίσι.

Τάσσονται πάντως υπέρ της αποδέσμευσης κονδυλίων για την Ελλάδα ενώ αναφορά έγινε στην ανάγκη πανευρωπαϊκής πολιτικής ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι «πλησιάζουν οι εκλογές στην Ελλάδα. Συμμερίζομαι απόλυτα τα όσα είπε ο Μάριο Μόντι. Είναι οι Έλληνες οι οποίοι πρέπει να αποφασίσουν. Τους σεβόμαστε. Κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να ανταποκριθούν σε όσα τους ζητήθηκαν. Η κατάσταση, όμως ήταν τραγική».

» Ο ελληνικός λαός πρέπει να δείξει εκ νέου προσήλωση στο ευρώ και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της Ελλάδας. Η Ευρώπη από τη μεριά της είναι ανάγκη να κάνει ό,τι χρειάζεται», συνέχισε ο Φρανσουά Ολάντ.

Στις δηλώσεις τους οι δύο ηγέτες επέμεναν στην ανάγκη για περισσότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη με την ανάληψη πρωτοβουλιών σε επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΕΕ, εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος, «πρέπει να στηρίξει την ανάπτυξη. Υποστηρίζω ότι πρέπει να προσφέρουμε κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ στην Ελλάδα».

Ο Ολάντ παρουσίασε μάλιστα έγγραφο στον Ιταλό πρωθυπουργό με τις προτάσεις του για την τόνωση της ανάπτυξης.

Αναφερόμενος τέλος στην Ισπανία επέμεινε στην «εφαρμογή όσων αποφασίσθηκαν», καθώς έτσι «θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε την συνεργασία με την καγκελάριο Μέρκελ», ενώ θα ενισχυθούν «τα μέτρα για την ανάπτυξη, ενόψει της Ευρωπαϊκής Συνόδου».

«Η καγκελάριος αναζητά συνεχώς πιο αποτελεσματικές λύσεις για την Ευρώπη», επισήμανε από την πλευρά του ο Μάριο Μόντι.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή κρίση, ο Γάλλος πρόεδρος λέει ότι χρειαζόμαστε νέα εργαλεία για στενότερη δημοσιονομική ενοποίηση όπως ένα ταμείο εξαγοράς χρέους. Επισήμανε ότι αν δοθεί στον ESM δυνατότητα για άμεσο δανεισμό τραπεζών θα είναι σημαντική βοήθεια για την βελτίωση της οικονομικής σταθερότητας.

Ακόμη σημείωσε ότι χρειαζόμαστε μηχανισμούς για την προστασία από τους κερδοσκόπους των κρατών που έχουν πάρει τις σωστές αποφάσεις.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!