Αλλαγές στο δικό της μνημόνιο θα ζητήσει η Ιρλανδία μετά την συμφωνία για την Ισπανία

Η συμφωνία για ένα ήπιο μνημόνιο μεταξύ της Ισπανίας και των Ευρωπαίων εταίρων, προκειμένου να στηριχθεί ο ισπανικός τραπεζικός κλάδος, προκάλεσε ήδη την αντίδραση της Ιρλανδίας, η οποία εμφανίζεται έτοιμη να ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση του δικού της μνημονίου με στόχο την επίτευξη λιγότερο επαχθών όρων.


Δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro επικαλείται δηλώσεις Ιρλανδού αξιωματούχου, που δεν κατονομάζεται, ο οποίος αναφέρει ότι μετά τη συμφωνία για την Ισπανία στο Eurogroup του Σαββάτου, το Δουβλίνο εξέφρασε την βούλησή του να επαναδιαπραγματευθεί το δικό του μνημόνιο.

«Στόχος είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία παρόμοια με εκείνη της Ισπανίας» αναφέρει ο αξιωματούχος, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η βοήθεια που έχει λάβει η Ιρλανδία για τη στήριξη του τραπεζικού της συστήματος, μετά την έκρηξη της φούσκας στην αγορά κατοικίας, έφτανε τα 85 δισ. ευρώ με επιτόκιο 5,8%. Συμπληρωνόταν από σκληρά μέτρα λιτότητας, αύξηση του ΦΠΑ στο 23% και πρόβλεψη για αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Από την άλλη, η Μαδρίτη θα λάβει ένα παχυλό τσεκ ύψους μέχρι και 100 εκατ. ευρώ από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης, χωρίς την άμεση εμπλοκή του ΔΝΤ, ενώ τους όρους (επιτόκιο, διάρκεια, κλπ) θα τους διαπραγματευθούν απευθείας οι τράπεζες.

Επιπλέον, η ισπανική κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στη λήψη άλλων επαχθών  αντιλαϊκών μέτρων, σαν αυτά που υποχρεώθηκαν να λάβουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας για τη συγκράτηση του ελλείμματος.

Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!