«Φερθήκαμε ρατσιστικά στους Έλληνες»

"Aπορρίψαμε τους Έλληνες με έναν εντελώς ρατσιστικό τρόπο ως ένα μάτσο τεμπέληδες", δήλωσαν οι Ολλανδοί οικονομολόγοι Arjo Klamer και Sylvester Eijffinger στην εφημερίδα "Financieele Dagblad"


"Η Ευρωζώνη σε δέκα χρόνια θα είναι παρελθόν". Αυτό είχε δηλώσει ο Arjo Klamer το 2001. Αντίθετη γνώμη είχε από την άλλη διατυπώσει ο Sylvester Eijffinger, ο οποίος είχε και έχει εμπιστοσύνη στο ενιαίο νόμισμα.

Ο Klamer δώλωσε: Η στάση μας απέναντι στην Ελλάδα είναι χαρακτηριστική. Εάν η επαρχία Limburg απειλείται με πτώχευση από μία ομάδα διεφθαρμένων διοικητών, εμείς οι Ολλανδοί, χωρίς αμφιβολία, θα κάνουμε τα πάντα, έτσι ώστε οι κάτοικοι του Limburg να μην το καταλάβουν.

Τους Έλληνες τους απορρίψαμε αμέσως με έναν ρατσιστικό τρόπο ως ένα "μάτσο τεμπέληδες", ενώ είναι τόσο σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι, όπως εσύ και εγώ. Απλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε

Ο Eijffinger είπε: Με τα μέτρα κρίσης των τελευταίων δύο ετών, η Ελλάδα ήταν διαχειρίσιμη, αλλά την παράτησαν γι' αυτό έγινε αιτία μόλυνσης (μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες). Όλα έγιναν "πολύ λίγο, πολύ αργά".

Ακολουθεί η ερώτηση δημοσιογράφου για το τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του οικονομολόγου, ότι η Ευρωζώνη "μας έχει κάνει τεμπέληδες".

Klamer: Η Ευρωζώνη μας έχει κάνει τεμπέληδες. Επειδή τόσο εύκολα μπορούσαμε να εξάγουμε προς την Ιταλία και προς την Ελλάδα, κανένας δεν έκανε τον κόπο να επικεντρωθεί στις αναδυόμενες αγορές. Το εμπόριο με την Κίνα και με τη Βραζιλία το έχουμε παραμελήσει. Σε ό, τι αφορά στο μέλλον: Πιστεύω καλύτερα σε μικρές περιοχές. Όσο περισσότερα νομίσματα, τόσο καλύτερα.
newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!