Εκτός ευρώ για δέκα χρόνια

Κρυφό σχέδιο για αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνηΣε εκτεταμένα και λεπτομερή σενάρια για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ στην περίπτωση που Κομισιόν, εταίροι και η επόμενη ελληνική κυβέρνηση δεν «τα βρουν» για τη συνέχιση της χρηματοδότησης, κυκλοφορούν πλέον ευρέως στους διαδρόμους των Βρυξελλών.


Ταυτόχρονα, όσο το ενδεχόμενο της εξόδου φαντάζει ολοένα και πιο ρεαλιστικό, κοινοτικοί παράγοντες προσπαθούν να επανακαθορίσουν το μέλλον όσων παραμείνουν στο κοινό νόμισμα.

Δύο καθηγητές, των οποίων οι παρεμβάσεις και οι προειδοποιήσεις επανειλημμένως επαληθεύτηκαν μέσα στη διετία της ελληνικής κρίσης, ο Γερμανός Ντάνιελ Γκρος και ο Βέλγος Πολ ντε Χράουε δημοσιεύουν στην Real News τις αναλύσεις τους.

Ο Ντ. Γκρος δείχνει τον τρόπο για να γίνει η έξοδος διαχειρίσιμη, όχι για τους Έλληνες πολίτες αλλά για τους δανειστές. Προβλέπει για την Ελλάδα μια δεκαετία εκτός ευρώ, με σκληρή δουλειά,αναμόρφωση του κράτους και έμφαση στις εξαγωγές ώστε οι εταίροι να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, αφήνοντας ανοιχτό το αν η χώρα θα επιστρέψει ποτέ στο κοινό νόμισμα.

Ο Ντε Χράουε προειδοποιεί την Κομισιόν και τη Γερμανία ότι πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη αν θέλουν να συνεχίσει να υπάρχει το ευρώ.

Το επικίνδυνο σενάριο που αναλύει ο Γκρος, προβλέπει μια ήπια μετάβαση, η οποία όμως για να πετύχει θα πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει έστω και εκτός ευρώ τις μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Υποστηρίζει ότι η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ δεν είναι απαραίτητο να συνοδευτεί από πλήρη στάση πληρωμών τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους βρίσκεται στα χέρια θεσμικών δανειστών και μπορεί να εξυπηρετηθεί έπειτα από μια δεκαετία.
newsbeast.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!