Μνημόνιο light για την Ισπανία

Η Ισπανία είπε το απόγευμα του Σαββάτου ''ναι'' στον μηχανισμό στήριξηςΠιο... light από το αντίστοιχο ελληνικό, το Μνημόνιο δεν θα συνοδεύεται από ακραία λιτότητα, αλλά από την τήρηση απαραίτητων δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Εκτιμάται ότι η βοήθεια θα φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το ΔΝΤ θα έχει ρόλο επιβλέποντος.

Αυτή τη στιγμή ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος σε συνέντευξη Τύπου παρουσιάζει τα αποτελέσματα των συνομιλιών και ''θα εξηγήσει στα μέσα ενημέρωσης τις αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση του ισπανικού τραπεζικού τομέα".

Ο Ισπανός Υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι οι όροι του πακέτου στήριξης θα αφορούν μόνο τις τράπεζες και υπογράμμισε ότι οι όροι του δανείου θα είναι πολύ ευνοϊκοί.

Όπως είπε η Ισπανία θέλει να ανακτήσει την χαμένη εμπιστοσύνη στο ευρώ και η Ε.Ε. στηρίζει το πρόγραμμα τραπεζικών μεταρρυθμίσεων της Ισπανίας.

"Το χρέος της Ισπανίας δεν θα επηρεαστεί από τη διάσωση των τραπεζών", είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup αναμένεται αξιολόγηση των ισπανικών αναγκών από την Κομισιόν, την ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ) και το ΔΝΤ.

Η οικονομική βοήθεια θα χορηγηθεί από τους μηχανισμούς διάσωσης EFSF και ESM και θα είναι σχεδιασμένη ώστε να παρέχει επαρκή στήριξη καλύπτοντας όλες τις πιθανές ανάγκες που προβλέπονται από τα stress test που διεξάγουν οι εξωτερικοί ελεγκτές που έχει ορίσει η ισπανική κυβέρνηση.

Τα χρήματα θα χορηγηθούν στο ισπανικό ταμείο ενίσχυσης των τραπεζών (FROB) το οποίο με τη σειρά του θα τα διοχετεύσει σε κάθε τράπεζα ξεχωριστά.

Η ισπανική κυβέρνηση θα έχει την πλήρη ευθύνη και θα υπογράψει μνημόνιο κατανόησης.
newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!