«Σύνταξη στα 80 η λύση για την κρίση»

Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 80 έτη πρότεινε ο Διευθύνων Σύμβουλος της American International Group Inc (AIG) κ. Robert Benmosche.

Ο κ. Benmosche εκτίμησε ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη καταδεικνύει ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πρέπει να αποδεχθούν ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εργαστούν περισσότερα χρόνια, όσο αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomgerg.

«Το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα πρέπει να μετακινηθεί από τα 70 στα 80» δήλωσε ο 68ετής Benmosche, προσθέτοντας πως αυτό θα καταστήσει τις συντάξεις και τις ιατρικές υπηρεσίες πιο προσιτές και θα μειώσει τα βάρη για τις νεότερες γενεές.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο κ. Benmosche σημείωσε πως οι Έλληνες πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως δεν υπάρχει εύκολος τρόπος εξόδου από την κρίση και σημείωσε πως οι κυβερνώντες πρέπει να δουλέψουν περισσότερο. Για την επιστροφή στη δραχμή είπε πως θα δημιουργούσε τεράστιο πληθωρισμό και θα ήταν «καταστροφική» για όσους έχουν σταθερά εισοδήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα είναι κατά μέσον όρο τα 81,3 χρόνια, ενώ η πραγματική ηλικία συνταξιοδότησης ανέρχεται στα 59,6 έτη και είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη.

newsbeast,gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!