Ντιμπέιτ για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Ντιμπέιτ με θέμα την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, διοργανώνει στις 11 Ιουνίου το online forum Intelligence στο Cadogan Hall του Λονδίνου.

Το ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα έχει αναζωπυρωθεί με αφορμή τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο το προσεχές καλοκαίρι, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που είναι υπέρ της επιστροφής τους από το Βρετανικό Μουσείο.

Ενδεικτικό είναι το πρόσφατο άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου του Observer, Χένρι Πόρτερ με τίτλο «Οι Ελληνες μας έδωσαν τους Ολυμπιακούς - Ας τους δώσουμε πίσω τα Μάρμαρα».

Υπέρμαχος της επιστροφής των μαρμάρων στο εν λόγω ντιμπέιτ θα είναι ο ηθοποιός Στίβεν Φράι, ενώ πολέμιοι ενός τέτοιου ενδεχομένου θα τεθούν οι Φίλιπ Φερνάντεζ – Αρμέστο και Τρίστραμ Χαντ. Τη συζήτηση θα συντονίσει η παρουσιάστρια του BBC World News, Ζέιναμπ Μπάνταουι.

Το ιστορικό της διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθνώνα

«Ξέρετε, λένε ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας θερμόαιμος λαός. Να σας πω κάτι, είναι αλήθεια. Και είναι γνωστό πως δεν αποτελώ εξαίρεση. Γνωρίζοντας τι σημαίνουν τα γλυπτά αυτά για τον ελληνικό λαό δεν είναι εύκολο να μιλήσω ψύχραιμα για το πως πάρθηκαν τα Μάρμαρα από την Ελλάδα, αλλά θα προσπαθήσω. Το υπόσχομαι». Με τα λόγια αυτά είχε ανοίξει την κουβέντα για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα για να έρθει σχεδόν είκοσι χρόνια αργότερα το Βρετανικό Μουσείο τον Απρίλιο του 2007 να ανακοινώσει ρητά ότι δεν προτίθεται να παραχωρήσει την κυριότητα των Γλυπτών στην Ελλάδα.

newsbeast.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!