Πρόβλημα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Κοζλοντούι

Δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας σύμφωνα με τη διοίκηση του εργοστασίου. Ένα τεχνικό πρόβλημα οδήγησε στην διακοπή της λειτουργίας μιας μονάδας στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο Κοζλοντούι της Βουλγαρίας, πάντως δεν υπήρξε κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας, ανακοίνωσε η διεύθυνση του σταθμού χθες.

 

Η διεύθυνση του εργοστασίου ανέφερε ότι η προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του ενός αντιδραστήρα, που παράγει 1.000 μεγαβάτ, προκλήθηκε από μια δυσλειτουργία στο σύστημα προστασίας της τούρμπο-γεννήτριας στις 19:52 τοπική ώρα.

«Οι λόγοι που η μονάδα διέκοψε τη λειτουργία της εντοπίστηκαν και το τεχνικό πρόβλημα επιλύθηκε», ανέφερε η ανακοίνωση.

Το εργοστάσιο θα θέσει ξανά σε λειτουργία τον αντιδραστήρα σήμερα, κατά την ίδια πηγή.

Την 24η Μαΐου, τέθηκε σε λειτουργία ο άλλος αντιδραστήρας του Κοζλοντούι, ο υπ' αρ. 5, και συνδέθηκε ξανά στο εθνικό δίκτυο μετά την ολοκλήρωση της ετήσιας συντήρησής του. Δεν έχει φθάσει στο μέγιστο επίπεδο της απόδοσής του ακόμη.

Οι δύο αντιδραστήρες 1.000 μεγαβάτ, σοβιετικής κατασκευής, παράγουν περίπου το 36% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται σε ετήσια βάση στη Βαλκανική χώρα. Τα τελευταία χρόνια, έχει διακοπεί η λειτουργία των υπολοίπων τεσσάρων, παλαιότερων αντιδραστήρων, βάσει μιας συμφωνίας με την ΕΕ και λόγω των ανησυχιών των Βρυξελλών για την ασφάλεια του εργοστασίου.

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!