Χημικός ευνουχισμός για βιαστή ανηλίκων στη Νότιο Κορέα

Στη Νότιο Κορέα θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά νόμος που ψηφίστηκε το 2010 και προβλέπει το χημικό ευνουχισμό σε όσους καταδικάζονται για βιασμό ανηλίκων

. Ο καταδικασθείς για τέσσερις βιασμούς ή απόπειρες βιασμού παιδιών ηλικίας κάτω των 13 ετών κατά το διάστημα 1984-2002, 45χρονος Παρκ θα είναι ο πρώτος που θα βρεθεί αντιμέτωπος με το χημικό ευνουχισμό.

Η Νότια Κορέα ήταν η πρώτη χώρα της Ασίας, η οποία θέσπισε την νομοθεσία αυτή που επιτρέπει τη χρήση «χημικού ευνουχισμού» σε όσους έχουν καταδικαστεί για παιδεραστία και αφορά εκείνους που θεωρείται ότι μπορεί να επαναλάβουν την πράξη τους. Παρ' όλα αυτά, ο συγκεκριμένος νόμος έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Εντάσσεται στην κατηγορία εκείνων με σεξουαλικές παρεκκλίσεις κι είναι κάποιος ο οποίος έχει στο στόχαστρό του κυρίως μικρά παιδιά», έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης εξετάζει το αν θα ξεκινήσει να εφαρμόζει τον χημικό ευνουχισμό εγκληματιών άνω των 19 ετών που έχουν διαπράξει εγκλήματα εις βάρος παιδιών κάτω των 16 ετών.

Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και 15 χρόνια και προβλέπει τη χορήγηση φαρμάκων, που «καταπιέζουν» τις σεξουαλικές ορμές.

iefimerida.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!