Η Ελλάδα να πληρώνει σε Geuro, προτείνει γερμανός οικονομολόγος

Μια ριζοσπαστική πρόταση έρχεται στο φως από τον πρώην επικεφαλής οικονομολόγο της Deutsche Bank και νυν σύμβουλο Τόμας Μάγιερ. Με βάση τα δεδομένα ότι α) οι Έλληνες δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το ευρώ και β) επίσης δεν θέλουν να συνεχίσουν με τα προγράμματα διάσωσης της τρόικας προτείνει τα εξής.

 

Υπάρχει μια τρίτη επιλογή, μόνο και μόνο επειδή το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο.

Προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα από μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η Τρόικα θα μπορούσε να αποφασίσει: «μερική στάση στην οικονομική βοήθεια, με τη συνεχιζόμενη υποστήριξη για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους και του ελληνικού τραπεζικού τομέα, αλλά χωρίς περαιτέρω υποστήριξη για τη χρηματοδότηση των πρωτογενών δαπανών της κυβέρνησης."

Έτσι, θα γεννηθεί το "Geuro".

Ένα νόμισμα το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με το ευρω.

Το Geuro πιθανόν σύντομα να χρησιμοποιηθεί στις περισσότερες εγχώριες συναλλαγές. Για την αγορά των βασικών εισαγωγών, Geuros θα πρέπει να ανταλλάσσονται με ευρώ, με έκπτωση 50% ή περισσότερο.

Δεδομένου ότι ένας αυξανόμενος αριθμός των εγχώριων αγαθών, των υπηρεσιών και των μισθών θα πρέπει να καταβληθεί σε υποτιμημένα Geuros, ο τομέας των εξαγωγών θα μπορούσε να μειώσει τις τιμές της σε ευρώ και να επανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους έναντι των ξένων προμηθευτών.

Η συναλλαγματική ισοτιμία του Geuro με το ευρώ θα πρέπει να καθορίζεται από το πρωτογενές έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού.

Η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει πλήρως τις ελληνικές τράπεζες προκειμένου να αποφευχθεί ακόμη μεγαλύτερη ελλειψη κεφαλαίων.

newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!