Κανονικά οι συντάξεις των ομογενών της Αυστραλίας

Οι πρώην ομογενείς που λαμβάνουν σύνταξη από την Αυστραλία και μένουν μόνιμα στην Ελλάδα, θα συνεχίζουν να λαμβάνουν κανονικά την σύνταξή του έστω και αν δεν έχουν εργαστεί ή ζήσει για τουλάχιστον 35 χρόνια στην Αυστραλία.

Την διαβεβαίωση αυτή έδωσαν στο «Νέο Κόσμο» τόσο η ομογενής βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Μαρία Βαμβακινού, όσο και ο, επίσης ομογενής, βουλευτής των Εργατικών, Στιβ Γεωργανάς, μετά από ανακοίνωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η οποία θορύβησε πολλούς συνταξιούχους ελληνικής καταγωγής που λαμβάνουν την αυστραλιανή τους σύνταξη στην Ελλάδα.

Το θέμα προέκυψε όταν η υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών, Τζένι Μακλίν, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι από τον Ιανουάριο του 2014, όσοι έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και λαμβάνουν σύνταξη στην Αυστραλία, αν δεν έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια μόνιμης διαμονής στην Αυστραλία δεν θα δικαιούνται να λάβουν την σύνταξή τους επ' αόριστον αν αποφασίσουν να εγκατασταθούν σε χώρα του εξωτερικού.

Το ανάλογο όριο σήμερα ήταν τα 25 χρόνια μόνιμης κατοίκησης στην Αυστραλία και πολλοί πρώην συμπάροικοι που μένουν στην Ελλάδα κατοχύρωσαν το δικαίωμα πληρωμής της εκεί με αυτό το όριο.

Η κ. Βαμβακινού, αναφερόμενη στο νέο μέτρο, είπε στο «Νέο Κόσμο» ότι οι συμπάροικοι συνταξιούχοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν και θα λαμβάνουν επ' αόριστον τη σύνταξή τους στην χώρα που επέλεξαν να ζήσουν, επειδή η σχετική συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας πριν από μερικά χρόνια τους καλύπτει πλήρως.

Να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι, αυτή την στιγμή πάνω από 11.000 πρώην ομογενείς που μένουν μόνιμα στην Ελλάδα, λαμβάνουν την αυστραλιανή τους σύνταξη εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!