Έρχονται εφιαλτικές μέρες για τους Έλληνες με καύσωνες και πυρκαγιές

Μέχρι το 2100 οι ημέρες καύσωνα είναι πολύ πιθανό να έχουν πολλαπλασιαστεί ,ενώ τα ελληνικά δάση θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της πυρκαγιάς για 30 επιπλέον μέρες σε σχέση με σήμερα.


Οι παραπάνω εκτιμήσεις προέκυψαν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CLIMRUN που ολοκληρώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και παρουσιάζονται στην ενότητα του Οικοσκοπίου της διαδικτυακής χαρτογραφικής εφαρμογής του WWF Ελλάς για το ελληνικό περιβάλλον, σύμφωνα με κυριακάτική εφημερίδα.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Η κατάσταση παρουσιάζεται ακόμη πιο εφιαλτική σε ορισμένες περιοχές οι οποίες φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο και είναι η Ανατολική Στερεά, η Εύβοια, η Θεσσαλία καθώς και τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη.

Σε αυτές λοιπόν ενδέχεται να αυξηθούν κατά 50%οι θερμές ημέρες για την περίοδο 2021-2050 και 100% μεταξύ 2071-2100.

Οι κατά μέσο όρο 6,7 ημέρες καύσωνα της περιόδου αναφοράς 1961-1990 προβλέπεται να διπλασιαστούν την περίοδο 2021-2050.

Προβλέπονται ακόμη 30 επιπλέον ημέρες αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς ανά έτος, ενώ η αύξηση της θερμοκρασίας φαίνεται να συνοδεύεται από αύξηση των ξηρών ημερών.

Η θέση της Πολιτείας
Αναγκαία κρίνεται η κινητοποίηση της κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει μέριμνα για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών η οποία θα επιτευχθεί μόνο με δυναμικές παρεμβάσεις.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο αρμόδιος ερευνητής για το πρόγραμμα CLIMRUN από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Χρήστος Γιαννακόπουλος, η WWF Eλλάς συμβάλλει στην προσπάθεια διατήρησης του φυσικού πλούτου της χώρας έχοντας ήδη διαθέσει στην Πολιτεία ολοκληρωμένες προτάσεις για την ουσιαστική βελτίωση του συστήματος δασοπροστασίας καθώς και την αποτελεσματική συμμετοχή των εθελοντών.

Τα εργαλεία άμυνας σύμφωνα με την οργάνωση είναι η δημιουργία ισχυρών εργαλείων ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των πολιτών,
η οργάνωση και η λειτουργία ενός συστήματος απογραφής και παρακολούθησης των δασών όπως και η προώθηση ορθής και αειφορικής δασικής διαχείρισης και βεβαίως η άμεση θωράκιση των πολυτιμότερων δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.

newsbomb.grΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!