Προκαλεί η Τουρκία: Προωθεί ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Η προώθηση της ένταξης των Σκοπίων, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μαυροβουνίου και Γεωργίας στο ΝΑΤΟ ενόψει της Συνόδου Κορυφής στο Σικάγο (20-21 Μαΐου) αποτελεί προτεραιότητα της Τουρκίας, σύμφωνα με  ρεπορτάζ της  Hurriyet Daily News.

Αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας,  αναφέρουν πως  παρότι η διεύρυνση της συμμαχίας δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της επικείμενης συνόδου  η Τουρκία προτίθεται να καλέσει τα κράτη-μέλη να δεσμευτούν ότι στην επόμενη Σύνοδο θα τεθεί το αυτό το θέμα.

Τούρκος διπλωμάτης μιλώντας  στην εφημερίδα  υποστήριξε  ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια είναι εξαιρετικά σημαντική όσον αφορά στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην περιοχή, όπου υπάρχει ακόμα προβληματισμός για ανάφλεξη εθνοτικών εντάσεων.  Μια τέτοια εξέλιξη, θα μπορούσε να αποφευχθεί με την ένταξη των βαλκανικών κρατών στο ΝΑΤΟ είπε χαρακτηριστικά.

Η Τουρκία στηρίζει τις βλέψεις των παραπάνω κρατών για ένταξη στο ΝΑΤΟ και έχει υποσχεθεί να τους εκπροσωπήσει στη σύνοδο, αναφέρει το δημοσίευμα. «Η Μακεδονία αποτελείται από διάφορες εθνοτικές ομάδες. Όσο καθυστερεί η ένταξή της στο ΝΑΤΟ υπάρχει φόβος ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν νέες εθνοτικές εντάσεις. Για το λόγο αυτό ενθαρρύνουμε τα κράτη-μέλη της συμμαχίας να θεωρήσουν το ζήτημα αυτό ως προτεραιότητα» δηλώνει ανώνυμα στην εφημερίδα Τούρκος διπλωμάτης.

Ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων Nίκολα Πόποσκι θα πραγματοποιήσει αύριο επίσκεψη στην Άγκυρα, όπου και θα έχει συνομιλίες  σχετικά με  το θέμα της ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!