Πάρκερ: Η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε εξετάσει επιστροφή στη δραχμή

Η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη αποκάλυψε ο πρώην σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου, Ρίτσαρντ Πάρκερ.

Σε συνέντευξή του στο Sky News, ο καθηγητής Οικονομικών του Χάρβαρντ και σύμβουλος της κυβέρνησης Παπανδρέου την περίοδο 2010-2011 ανέφερε ότι στα πρώτα στάδια της κρίσης χρέους, η τότε πολιτική ηγεσία της χώρας είχε σκεφτεί και το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή. Όμως, το σενάριο αυτό κρίθηκε ότι δεν ήταν οικονομικά επωφελές και απερρίφθη.

«Το ζήτημα της αποχώρησης από την ευρωζώνη είχε εξεταστεί σοβαρά» δήλωσε, σημειώνοντας ότι όλες οι επιλογές ετέθησαν στο τραπέζι.

Μάλιστα, ανέφερε ο Πάρκερ, η ελληνική κυβέρνηση είχε προσκαλέσει ειδικούς οικονομολόγους στο ζήτημα της επιστροφής μιας χώρας στο εθνικό νόμισμα, μεταξύ αυτών και ειδικοί από την Αργεντινή και κρίθηκε ότι η Ελλάδα δεν θα είχε όφελος από μία τέτοια κίνηση.

Σε κάθε περίπτωση, ο οικονομολόγος προειδοποίησε ότι τα τυχόν οφέλη της επιστροφής στη δραχμή υπερεκτιμώνται από αρκετούς αναλυτές, αφού οι δύο βασικοί πυλώνες της οικονομίας, δηλαδή ο τουρισμός και η ναυτιλία, δεν θα επωφελούνταν από την υποτίμηση του νομίσματος.

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!