Κον Μπεντίτ: Σε κίνδυνο πραξικοπήματος η Ελλάδα εκτός ευρώ

Προειδοποίηση για κατάρρευση του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, με πολλούς αποδέκτες, απηύθυνε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

Ο κ. Κον Μπεντίτ υποστήριξε ότι στο αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου διαβάζει κατάρρευση του πολιτικού σκηνικού, μιλώντας στην εφημερίδα «Le Monde».

Στην περίπτωση δε, εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, το βιοτικό επίπεδο θα επιδεινωνόταν δραματικά, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος πραξικοπήματος.

«Χρειάζεται να δοθεί ένα μήνυμα ελπίδας» από την Ευρώπη, τόνισε ο ευρωβουλευτής. «Εάν οι Έλληνες αφεθούν μόνοι τους, υπάρχει το ρίσκο πραξικοπήματος».

Σε περίπτωση επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, υποστήριξε, «η πτώση του βιοτικού επιπέδου θα είναι ακόμη πιο δραματική. Κανείς δεν ξέρει πώς η χώρα αυτή θα λειτουργήσει με νέα δραχμή».

Αναφερόμενος στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, ο άλλοτε «κόκκινος Ντάνι» εκτίμησε ότι πρέπει να βρεθεί «μία πόρτα διεξόδου», που θα προκύψει μέσω ευρωπαϊκών επαφών με τα κόμματα της Αριστεράς.

Επίσης, κάλεσε αυτές τις αριστερές δυνάμεις να τηρήσουν τις υπάρχουσες δεσμεύσεις προς τους εταίρους, επιτρέποντας στην Ελλάδα να μείνει στο κοινό νόμισμα.

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!