Σοκολάτες: γιατί θα εξαφανιστούν

Ποιος ο κίνδυνος να εξαφανιστεί η αγαπημένη σε όλους μας σοκολάτα; Ποιο το σοβαρό πρόβλημα, που εντοπίζεται στην παραγωγή σοκολάτας;

Αυστραλοί ακαδημαϊκοί υποστηρίζουν ότι ο πλανήτης βρίσκεται στα πρόθυρα κρίσης στην παραγωγή σοκολάτας λόγω της πολιτικής αστάθειας στις χώρες παραγωγής κακάο και την ραγδαία αύξηση της ζήτησης από τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο καθηγητής Ντέιβιντ Γκεστ του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι είναι επείγουσα ανάγκη πλέον να εκσυγχρονιστούν οι μέθοδοι καλλιέργειας του κακαόδεντρων προκειμένου μέχρι το 2020 να έχει αυξηθεί η παραγωγή σοκολάτας τουλάχιστον κατά το ένα τέταρτο της σημερινής προσφοράς.

Το πρόβλημα είναι, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ότι το κακάο παράγεται από χώρες της Αφρικής και της Βόρειας Ασίας οι οποίες είτε αντιμετωπίζουν μεγάλες κρίσεις στην πολιτική τους ζωή, είτε δεν προσφέρουν κίνητρα στους αγρότες τους να αυξήσουν την παραγωγή και τα έσοδά τους, ώστε να μην εξαφανιστεί η παραγωγή σοκολάτας.

«Μία εκτίμηση είναι ότι η παγκόσμια παραγωγή θα πρέπει να αυξηθεί κατά 1.000.000 τόνους τον χρόνο έως το 2020 ενώ το 2010 παρήχθησαν μόλις 3.600.000 τόνοι κακάο», δήλωσε ο καθηγητής κι εξέφρασε τον φόνο ότι εάν δεν γίνει κάτι πολύ σύντομα τότε θα έρθει -στο άμεσο μέλλον- μια ημέρα που η αυθεντική σοκολάτα θα είναι δυσεύρετη.

fimes.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!