Αυξήθηκαν οι μετανάστες στην Αυστραλία αλλά οι Έλληνες είναι ελάχιστοι

Αύξηση 20% παρουσίασε ο αριθμός των μόνιμων μεταναστών που δέχθηκε η Αυστραλία στο τελευταίο εξάμηνο του 2011.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μετανάστευσης, οι μόνιμοι μετανάστες στο δεύτερο εξάμηνο ανήλθαν στις 116.000.

Απ' αυτούς, οι 76.000 ήταν νέοι μετανάστες ενώ άλλοι 40.000 που βρίσκονταν στην Αυστραλία έλαβαν άδεια μόνιμης παραμονής. Οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονται από τη Νέα Ζηλανδία (11,5%), Ινδία (11,3%), Βρετανία (11%) και Κίνα (11%).

Αντίθετα προς ό,τι πιατεύεται στην Ελλάδα, οι μετανάστες από τη χώρα μας, περιορίζονται σε λίγες δεκάδες.

Την ίδια στιγμή, η Αυστραλία σκοπεύει να «εισάγει» οικοδόμους, υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους από τις Ηνωμένες Πολιτείες για «προσωρινή παραμονή στην χώρα» και για να καλυφτεί έλλειψη εργατικών χεριών στους συγκεκριμένους τομείς.

Σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Μετανάστευσης, Κρις Έβανς, ξαφνιάζοντας τους ομογενείς, που εδώ και καιρό πιέζουν την Αυστραλία να υπογράψει τουριστική συμφωνία με δικαίωμα εργασίας με την Ελλάδα προκειμένου να μπορέσουν να μεταναστεύσουν και Έλληνες στην Αυστραλία.

Ανεπισήμως η αυστραλιανή πλευρά υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι που καθυστερεί την υπογραφής σχετικής συμφωνίας λόγω «άλλων προτεραιοτήτων της».

Η μη υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας ήταν και το βασικό εμπόδιο που ομογενείς επιχειρηματίες δεν μπόρεσαν να φέρουν οδηγούς ταξί από την Ελλάδα και τώρα έχουν στραφεί προς την Ιρλανδία.

«Η Αυστραλία έχει συμφωνία τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας με την Ιρλανδία. Έτσι θα μπορέσουμε να φέρουμε από κει οδηγούς ταξί για να καλύψουμε την μεγάλη έλλειψη» λέει ο Ηρακλής Κατσιαμπάνης και προσθέτει πως «παρά τα προβλήματα ήδη εκπαιδεύουμε 32 Έλληνες για να οδηγήσουν τα ταξί μας».

newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!