Ώρες αγωνίας για ολοκαύτωμα στη Βόρεια Θάλασσα

Ανεξέλεγκτη φαίνεται η κατάσταση σε πλατφόρμα άντλησης φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, καθώς τέσσερεις ημέρες μετά το ατύχημα που σημειώθηκε στην πλατφόρμα Έλγιν, η διαρροή αερίου όχι μόνο δεν έχει περιοριστεί, αλλά υπάρχει ορατός κίνδυνος για καταστροφική έκρηξη.

Στην πλατφόρμα Έλγιν του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού Total έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά και ο μοναδικός λόγος που δεν έχει σημειωθεί ακόμα έκρηξη είναι επειδή ο άνεμος πνέει σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν στην οποία διαρρέει το φυσικό αέριο.

Οι 230 εργαζόμενοι έχουν ήδη απομακρυνθεί από την πλατφόρμα ενώ ακόμα 130 εργαζόμενοι σε γειτονική πλατφόρμα της Shell έχουν εγκαταλείψει την περιοχή. Πολλά μίλια γύρω από την πλατφόρμα Ελγιν, στα ανοιχτά του Άμπερντιν, σωστικά συνεργία και πυροσβεστικά πλωτά μέσα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση και ειδικοί από τη Σκωτία έχουν σπεύσει να συμβουλέψουν τη εταιρία σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να σταματήσουν τη διαρροή.

Την ίδια στιγμή εκφράζονται και φόβοι για οικολογική καταστροφή καθώς ίχνη πετρελαίου έχουν εντοπιστεί σε πολλά μίλια γύρω από την πλατφόρμα η οποία τροφοδοτεί την Μεγάλη Βρετανία με το 3% των συνολικών αναγκών της σε φυσικό αέριο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian οι πλατφόρμες της Total και της Shell καταγράφουν τις συχνότερες διαρροές πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα τα τελευταία χρόνια.

protothema.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!