Κι αν οι χάκερ «χτυπήσουν» τον ανθρώπινο εγκέφαλο;

Το παραπάνω εφιαλτικό σενάριο κυκλοφορεί όλο και πιο συχνά στους ιατρικούς κύκλους αλλά λίγοι τολμούν να το εκφράσουν δημοσίως!

Σε πρώτη φάση ο στόχος των χάκερ, λένε, θα είναι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τεχνολογικά εμφυτεύματα τα οποία τους βοηθούν να ξεπεράσουν κινητικά και άλλα προβλήματα.  Μέσα από την αλματώδη πρόοδο της τεχνολογίας, οι άνθρωποι αυτοί μπορούν πλέον να να ελέγχουν υπολογιστή μέσω της σκέψης τους, ή να κινούν την  αναπηρική καρέκλα, ακόμη και να χρησιμοποιούν το Twitter.

Οι γιατροί ανησυχούν πως αν δεν λυθεί άμεσα το θέμα της ασφάλειας αυτών των "νευρωνικών" συσκευών, είναι πολύ πιθανό να αποτελέσουν το νέο πεδίο δράσης των χάκερ!

"Οι νευρωνικές συσκευές αναπτύσσονται με ταχύτατο ρυθμό και αποτελούν έναν τομέα που υπόσχεται πολλά στο μέλλον...αλλά αν δεν αρχίσουμε να προσέχουμε το θέμα της ασφαλείας, φοβάμαι ότι μέσα σε 5-10 χρόνια θα πούμε ότι κάναμε ένα μεγάλο λάθος" υποστηρίζει ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, Ταταγιόσι Κόνο.

Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα ελάχιστοι άνθρωποι έχουν ασχοληθεί με το θέμα της "νευροασφαλείας" αλλά ο κ. Κόνο έχει μία αποστομωτική απάντηση γι αυτό: "Ξέρω ότι όλο αυτό θυμίζει επιστημονική φαντασία σήμερα, αλλά το ίδιο πίστευαν και για το ταξίδι στη Σελήνη πριν από 50 χρόνια".

pyles.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!