Kony: Ο «χασάπης» της Αφρικής!

Αποτελεί για αρκετά χρόνια τον υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενο από το διεθνές δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και μέχρι σήμερα παραμένει ασύλληπτος.

Έχει καταφέρει να διχάσει τη διεθνή κοινή γνώμη με τη δράση του, το θέμα του έχει περισσότερα από 73 εκατ.views ενώ ακόμη και η Rihanna ανεβάζει στο twitter της βίντεο για τα έργα και τις ημέρες του!

Ο Joseph Kony κατηγορείται για περισσότερες από 45.000 απαγωγές παιδιών και σωρεία δολοφονικών επιθέσεων. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του ως τον «εκλεκτό» του Θεού και έχει δημιουργήσει εδώ και δεκαετίες τον δικό του στρατό. Οι επικριτές του Kony ανά τον κόσμο αριθμούν εκατομμύρια με κυριότερο τον Αμερικανό ακτιβιστή Jason Russel, ο οποίος ίδρυσε ανθρωπιστική οργάνωση για την σύλληψη του διαβόητου κακοποιού και ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο για την ευαισθητοποίηση της δυτικής κοινής γνώμης. Ταυτόχρονα όμως όλο και περισσότερο πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων από την πλευρά της οργάνωσης και για απόβαση των αμερικανικών δυνάμεων σε περιοχές που δεν έχουν καμία δικαιοδοσία με πρόφαση την σωτηρία των αμάχων από τον Joseph Kony.

Ο στρατηγός

Ο Joseph Kony κατάγεται από την Ουγκάντα και αποτελεί τον αρχιστράτηγο της οργάνωσης Lord's Rescue Army (Στρατός Σωτηρίας του Κυρίου), που ίδρυσε ο ίδιος στα τέλη της δεκαετίας του ΄90. Για περισσότερα από 24 χρόνια η οργάνωση απαγάγει παιδιά, διαπράττει δολοφονίες, βιασμούς γυναικών αλλά και πυρπολεί ολόκληρα χωριά στη Βόρεια Ουγκάντα. Υπολογίζεται ότι έχει εξαναγκάσει περίπου δύο εκατομμύρια άτομα να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, πάντα στο όνομα του Θεού.

Από το 2006 δρουν στη Δημοκρατία του Κονγκό, στην Κεντροαφρικανική ∆ηµοκρατία και στο Νότιο Σουδάν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι έχει "αρπάξει" περισσότερα από 45.000 παιδιά από την Αφρικανική ήπειρο, για να τα στρατολογήσει στην οργάνωσή του. Τα ανήλικα αγόρια εκπαιδεύονται σε τακτικές πολέμου ενώ τα κορίτσια ο «στρατός» τα χρησιμοποιεί ως σεξουαλικές σκλάβες.

Ο Κόνυ αποτελεί τον «άρχοντα της ζούγκλας» καθώς ο στρατός του διαπράττει μαζικές δολοφονίες, βιασμούς, ακρωτηριασμούς σε περιοχές όπως είναι η Ουγκάντα και το Κογκό.

Stop Kony

Ο Jason Russel, σκηνοθέτης και ακτιβιστής της οργάνωσης «Invisible Children» είναι ο αφηγητής του 30λεπτου βίντεο που έχει ξεσηκώσει τα κοινωνικά δίκτυα. Στο βίντεο αυτό τα θύματα του Joseph Kony μιλούν για τη δράση και τα έργα του καλώντας τον δυτικό κόσμο να δραστηριοποιηθεί για τη σύλληψη του. Υποστηρίζει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες, μπορούν να εκπαιδεύσουν τις τοπικές αρχές ώστε να χρησιμοποιήσουν τακτικές και τεχνολογία που θα οδηγήσουν στην σύλληψη του Joseph Kony, ο οποίος, από το 2005 που αποτελεί τον νούμερο ένα καταζητούμενο διεθνώς για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, παραμένει ασύλληπτος μέχρι και σήμερα.

video platform video management video solutions video player

Ωστόσο υπάρχουν και αντίθετες φωνές για τη δράση της οργάνωσης Invisible Children υποστηρίζοντας ότι αυτή χρηματοδοτείται από ιδιώτες με εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, τα οποία κατασπαταλούν τα μέλη της αντί να τα διαθέσουν για την ασφάλεια των παιδιών στις Αφρικανικές χώρες.

Επίσης, μια άλλη ομάδα ενεργών πολιτών υποστηρίζει ότι πίσω από την ανθρωπιστική δράση της οργάνωσης Invisible Children κρύβονται αμερικανικά συμφέροντα για την επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών σε περιοχές που δεν έχουν καμία δικαιοδοσία. Βλέπουν δηλαδή μια αμερικανική απόβαση με πρόφαση τη σωτηρία των αμάχων.

protothema.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!