Ολόκληρη χώρα μετακομίζει για να γλιτώσει την βύθιση της!

Μάλιστα το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε πρόταση για αγορά γης για να μετακομίσει όλη η χώρα εκεί....

Με τους κλιματολόγους να προβλέπουν ότι η άνοδος της στάθμης των ωκεανών θα επιταχυνθεί τις επόμενες δεκαετίες, το μικρό νησιωτικό κράτος του Κιριμπάτι στον Ειρηνικό σχεδιάζει να αγοράσει γη στα νησιά Φίτζι προκειμένου να μεταφέρει εκεί ολόκληρο τον πληθυσμό του.

Ο πρόεδρος του Κιριμπάτι Ανότε Τονγκ δήλωσε στο Associated Press ότι το υπουργικό του συμβούλιο ενέκρινε πρόταση για την αγορά 24.280 στρεμμάτων στο Βίτι Λέβου, το μεγαλύτερο νησί στο αρχιπέλαγος των Φίτζι, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2.250 νότια του Κιριμπάτι.

Η έκταση, την οποία πουλά μια τοπική εκκλησία για 9,6 εκατομμύρια δολάρια, θα ήταν υπεραρκετή για τους 103.000 κατοίκους του Κιριμπάτι, εφόσον η αγορά της εγκριθεί και από τη Βουλή όταν κατατεθεί τον Απρίλιο.

«Αν ήταν απόλυτα απαραίτητο τότε ναι, θα το κάναμε» δήλωσε ο Τονγκ. Διευκρίνισε πάντως ότι το σχέδιο μετακόμισης αφορά περισσότερο τις επόμενες γενιές και όχι τη δική του.

Οι 32 ατόλες που συγκροτούν το αρχιπέλαγος του Κιριμπάτι βρίσκονται πάνω στον ισημερινό και κοντά στη Διεθνή Γραμμή Αλλαγής Ημερομηνίας.

Δεδομένου ότι πολλά από τα νησάκια έχουν υψόμετρο μόλις λίγων μέτρων, η άνοδος της στάθμης λόγω της παγκόσμιας θέρμανσης έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας έχει ήδη αναφερθεί αύξηση των περιστατικών στα οποία το θαλασσινό νερό εισβάλλει στα νησιά και γεμίζει αλάτι τον υδροφόρο ορίζοντα.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η άνοδος της στάθμης στον Ειρηνικό φτάνει σήμερα τα δύο χιλιοστά το χρόνο και πρόκειται να επιταχυνθεί τις επόμενες δεκαετίες. Τα μοντέλα που χρησιμοποιούν οι κλιματολόγοι δεν βρίσκονται σε συμφωνία για την πορεία του φαινομένου. Οι εκτιμήσεις για την άνοδο μέχρι το τέλος του αιώνα ποικίλουν από τα λίγα εκατοστά μέχρι σχεδόν το ένα μέτρο.

Στα νησιά Φίτζι, με πληθυσμό 850.000 ανθρώπων, διάφοροι φορείς εξετάζουν το σχέδιο του Κιριμπάτι προκειμένου να γνωμοδοτήσουν στην κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα την επόμενη εβδομάδα.

newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!