Εκτεταμένες πλημμύρες στην Αυστραλία

Πανικός επικρατεί στη Νέα Νότια Ουαλία και στη Βικτώρια της Αυστραλίας, λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών που σημειώνονται στη χώρα.

Οι δύο πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με τους κατοίκους να εκκενώνουν μαζικά τα σπίτια τους. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία πρόκειται για μια από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 125 ετών που έχουν πλήξει τις δυο πολιτείες.

Σε κάποιες περιοχές έχουν επέμβει και δυνάμεις του στρατού για να βοηθήσουν τα ειδικά συνεργεία και τους εθελοντές να τοποθετήσουν σάκους με άμμο προκειμένου να προστατεύσουν χωριά και κωμοπόλεις από την ανερχόμενη επικίνδυνα στάθμη των υδάτων.

Ομογενείς που ζουν στις περιοχές Γουάγκα-Γουάγκα και βόρεια του Σέπαρτον δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι ίδιοι δεν κινδυνεύουν αλλά έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές και γύρω τους τα πάντα τα έχει καλύψει το νερό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παραδοσιακά, ο Φεβρουάριος και Μάρτιος είναι οι πιο «στεγνοί» μήνες του χρόνου γι' αυτό και τα φαινόμενα αυτά είναι πρωτοφανή.

Ένα σοβαρό θέμα που έρχεται πάλι στην επιφάνεια με τα καιρικά αυτά φαινόμενα, είναι οι αποζημιώσεις από τις ασφάλειες, πολλές από τις οποίες δεν καλύπτουν αυτού του είδους τις ζημιές.

Πολλοί είναι εκείνοι που ακόμη περιμένουν να αποζημιωθούν από τις περυσινές πλημμύρες.

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!