Σε «απόσταση αναπνοής» από τον τάφο του Ιησού

Μια επιγραφή, χαραγμένη στα αρχαία ελληνικά, η οποία ανακαλύφθηκε στην Ιερουσαλήμ, ίσως ρίξει φως στο πού βρίσκεται ο τάφος του Ιησού!

Κάτω από ένα συνηθισμένο κτήριο στη συνοικία Άρμον Χάβατζιβ της Ιερουσαλήμ, μια κάμερα τοποθετημένη σε ένα ρομποτικό βραχίονα ανακάλυψε περίεργες επιγραφές μέσα σε μια ταφική στοά, της εποχής του Δεύτερου Ναού.

Μια πρώτη τοιχογραφία αναπαριστά ένα ψάρι να βγάζει από το στόμα του ή να τρώει έναν άνθρωπο. Ο ιχθύς ήταν διαδεδομένο χριστιανικό σύμβολο κατά τα πρώτα χρόνια.

Όμως, η πιο μυστηριακή από τις επιγραφές, έχει πάνω της χαραγμένες στα αρχαία ελληνικά τις λέξεις «θεός», «ανάσταση», «αναστήσου». Επίσης, υπάρχει και η λέξη «αναστημένος» στα εβραϊκά.

Πρόκειται σίγουρα για ένα από τα αρχαιότερα ευρήματα της πρώιμης χριστιανικής εικονογραφίας στην Ιερουσαλήμ. Τι άλλο μπορεί να κρύβει όμως;

Ο Simcha Jacobovici, βραβευμένος ντοκιμαντερίστας, ο οποίος πραγματοποιεί την έρευνα για λογαριασμό του Discovery Channel, υποστηρίζει ότι το ταφικό αυτό σύμπλεγμα φιλοξένησε τουλάχιστον κάποιες από τις σορούς των Αποστόλων.

Επίσης, ο ακαδημαϊκός James Tabor από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ, που συνεργάζεται στην έρευνα με τον Jacobovici, πιστεύει ότι οι αρχαιολόγοι βρίσκονται πριν από μια μεγάλη ανακάλυψη: αυτής του τάφου του Ιησού και της οικογένειά τους.

Η ομάδα του James Tabor είχε συγκεντρώσει σφοδρές επικρίσεις, όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 είχε πραγματοποιήσει ανασκαφή στο ίδιο σημείο, ισχυριζόμενη ότι εκεί βρίσκεται ο τάφος του Ιησού. Λόγω της αντίδρασης υπερ-ορθόδοξων εβραίων, η ανασκαφή σταμάτησε και μάλιστα από πάνω χτίστηκε ένα κτήριο.

Σύμφωνα με τον Tabor, τα ευρήματα δείχνουν ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακάλυψη του τάφου του Χριστού.

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!