Καταγγέλλουν την Τουρκία για λεηλασία χριστιανικής περιουσίας

Αντιπροσωπεία τριών παροικιών (Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αυστραλίας, Αυστραλιανό Ελληνικό Συμβούλιο και Παγκόσμια Συμμαχία Ασσυρίων) επισκέφθηκε το κοινοβούλιο για να ενημερώσει τους βουλευτές αναφορικά με τη «λεηλασία» χριστιανικής εκκλησιαστικής περιουσίας στην Τουρκία.

Παράλληλα, ζήτησαν για άλλη μία φορά την κοινοβουλευτική αναγνώριση των γενοκτονιών των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων. Οι εκπρόσωποι επισκέφθηκαν τα γραφεία μεγάλου αριθμού βουλευτών όπου συζήτησαν το πρόσφατο ψήφισμα που ενέκρινε το αμερικανικό Κογκρέσο. Το ψήφισμα αυτό καλεί την Δημοκρατία της Τουρκίας να επιστρέψει τις εκκλησίες και τα μοναστήρια τα οποία κατασχέθηκαν κατά την εποχή των Γενοκτονιών εις βάρος των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων από το 1914 έως το 1924.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι εκπρόσωποι των τριών παροικιών παρουσίασαν ένα πακέτο πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση της εκκλησιαστικής περιουσίας στην Τουρκία, πληροφορίες που αποδεικνύουν πως πολλά έχουν μετατραπεί σε τζαμιά, σιταποθήκες, αποθήκες ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

«Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων από το κοινοβούλιο της Αυστραλίας θα είναι ένα ευπρόσδεκτο βήμα για τον τερματισμό της συνεχιζόμενης καταστροφής των θρησκευτικών μας μνημείων στην Τουρκία», είπε ο Νίνος Ααρών, εκπρόσωπος της Ασσυριακής κοινότητας.

«Ακριβώς όπως η Τουρκική κυβέρνηση απαιτεί την προστασία των Οθωμανικών μνημείων στη νοτιο-ανατολική Ευρώπη, έτσι και οι κοινότητές μας ζητούν την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στην Ανατολία», πρόσθεσε ο Συντονιστής του ΑΕΣ, Γιώργος Βελλής.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!