«Αμφίβιο» σπίτι που επιπλέει στο νερό

Σάρκα και οστά παίρνει το πρώτο «αμφίβιο» σπίτι στη Βρετανία, που δεν μπορεί να πλημμυρίσει καθώς επιπλέει στο νερό.

Πρόκειται για μια καινοτομία της αρχιτεκτονικής εταιρείας Baca, που ειδικεύεται στις πλημμύρες και έχει αναλάβει αντίστοιχα έργα σε Ολλανδία και Νέα Ορλεάνη. Η πρωτοποριακή κατοικία θα χτιστεί στις όχθες του Τάμεση και θα στεγάσει μια τριμελή οικογένεια.

Το εξωτερικό του σπιτιού, που διαθέτει τρείς κρεβατοκάμαρες, θα αποτελείται από ξύλο.

Η καινοτομία του σπιτιού συνίσταται στο ότι «στερεώνεται» σε μια τσιμεντένια βάση, η οποία στήνεται πάνω από μια δεξαμενή με τέσσερις μεγάλους πασσάλους.

Όταν ανεβαίνει η στάθμη του νερού στις όχθες του ποταμού, κάτι που συμβαίνει περίπου κάθε 20 χρόνια, το νερό θα πλημμυρίζει τη δεξαμενή.

Η πίεση του νερού θα «ξεκλειδώνει» το σπίτι από τη δεξαμενή με αποτέλεσμα αυτό να επιπλέει στον ποταμό σαν πλωτή εξέδρα.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, το «αμφίβιο» σπίτι είναι ιδανικό για περιοχές που πλήττονται από πλημμύρες. Το κόστος του υπολογίζεται σε 1,5 εκατομμύριο λίρες Αγγλίας.

«Δημιουργήσαμε ένα 'αμφίβιο' σπίτι που λειτουργεί σαν εξέδρα. Οι ιδιοκτήτες του μπορούν να μένουν εκεί με ασφάλεια, χωρίς να φοβούνται ότι θα χάσουν την περιουσία τους, και να προσαρμοστούν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής», τόνισε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της αρχιτεκτονικής εταιρείας Baca, Richard Coutts.

Πηγή: econews.gr

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!