«Δεύτερο Τσέρνομπιλ» θα γινόταν ρωσικό υποβρύχιο

Στα πρόθυρα πυρηνικής καταστροφής, ανάλογης με αυτής του Τσέρνομπιλ, υποστηρίζει ότι βρέθηκε πρόσφατα η Ρωσία, το εβδομαδιαίο περιοδικό «Vlast».
Το περιοδικό αναφέρεται στην πυρκαγιά που ξέσπασε τον Δεκέμβριο στο πυρηνικό υποβρύχιο«Γεκατερίνενμπουργκ», το οποίο βρισκόταν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του λιμανιού Μούρμανσκ, στη βόρεια Ρωσία.

«Η Ρωσία απέφυγε ως εκ θαύματος ένα δεύτερο Τσερνομπίλ», είναι ο κύριος τίτλος στην πρώτη σελίδα του τεύχους του περιοδικού.

Σύμφωνα με το περιοδικό, στο υποβρύχιο υπήρχαν πύραυλοι: «Η παρουσία των όπλων αυτών κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς έχει επιβεβαιωθεί στο Vlast από διάφορες πηγές -ανεξάρτητες οι μεν από τις δε- στους κόλπους του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και του στόλου του Βορρά».

«Δεν αποκλείεται μια ή δύο τορπίλες να είχαν πυρηνικές κεφαλές», προσθέτει.

Προς στήριξη των ισχυρισμών του, το Vlast σημειώνει ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, λίγες μέρες μετά την πυρκαγιά, το υποβρύχιο μετακινήθηκε σε μια αποβάθρα της περιοχής όπου συνήθως στάθμευε.

«Η μόνη λογική εξήγηση για την κίνηση αυτή ήταν για να αφαιρεθούν οι πύραυλοι και οι τορπίλες που βρίσκονταν στο Κ-84», υποστηρίζει το Vlast.

Η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιά στο ρωσικό υποβρύχιο είχε κρατήσει 24 ώρες. Τότε, οι στρατιωτικές αρχές είχαν δηλώσει ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος, καθώς τα όπλα δεν βρίσκονταν επί του σκάφους.

tromaktiko


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!