Η εκδίκηση του λοχαγού Κορέλι!

Η σφαγή του '43 στην Κεφαλονιά έγινε βιβλίο. Έγινε και ταινία. Καιρός να γίνει και δίκη, σκέφτηκαν οι Ιταλοί και ετοιμάζονται για νέα δικαστική μάχη με τους Γερμανούς.

Δεν «ιδρώνει» το αφτί των Ιταλών από την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο. Και ετοιμάζονται να πάνε τη Γερμανία σε άλλη μια δίκη.

Αυτή τη φορά, η εισαγγελία της Ρώμης θα ζητήσει να δικαστεί Γερμανός στρατιωτικός που φέρεται να εμπλέκεται στη σφαγή Ιταλών στρατιών στην Κεφαλονιά, το 1943, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Το Σεπτέμβριο του 1943, οι Γερμανοί εκτέλεσαν περίπου 9.000 Ιταλούς στρατιώτες και 415 καραμπινιέρους, μέλη της μεραρχίας Άκουϊ και αστυνομικούς που βρίσκονταν στο νησί και είχαν αρνηθεί να παραδώσουν τα όπλα στις γερμανικές δυνάμεις κατοχής.

Η εισαγγελία της Ρώμης, από το 2009, έχει ανοίξει νέα έρευνα για την απόδοση δικαιοσύνης, εξετάζοντας την θέση Γερμανών αξιωματικών που βρίσκονται ακόμη εν ζωή.

Η Corriere della Sera δεν αναφέρει το όνομα του Γερμανού πρώην στρατιωτικού που πρόκειται να λάβει κλήση σε απολογία, αλλά αποκαλύπτει ότι είναι πολύ πιθανό να κατηγορηθεί για την εκτέλεση 73 αξιωματικών.

Ο αξιωματικός της Βέρμαχτ θα πρέπει να απολογηθεί για σφαγή εκ προμελέτης, με βασανιστήρια και σκαιότητα σε βάρος των θυμάτων.

newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!