Στο έλεος των πλημμύρων στην Αυστραλία

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργήσει σε πολλές πόλεις της Αυστραλίας, οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων μερών.

Τα πρόχειρα φράγματα αντέχουν για την ώρα παρά το γεγονός ότι η στάθμη των υδάτων του ποταμού Μπαλόν που υπερχείλισε εξακολουθεί να ανέρχεται επικίνδυνα.Η δήμαρχος του Σεντ Τζορτζ στο Κουίνσλαντ, Ντόνα Στιούαρτ τόνισε πως: «Η στάθμη των υδάτων αναμένεται να ανέλθει στα 14 μέτρα, αλλά αισιοδοξούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της πόλης δεν θα πλημμυρίσει».

Χιλιάδες κάτοικοι της πόλης που διατάχθηκαν να την εκκενώσουν αναμένουν να αρχίσει να πέφτει η στάθμη των υδάτων για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες πολλές χιλιάδες άνθρωποι στις πολιτείες Κουίνσλαντ και Νέας Νότιας Ουαλίας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες του, καθώς οι μεγάλες πλημμύρες ήταν αιτία για την άνοδο της στάθμης των υδάτων σε επίπεδα ρεκόρ. Ορισμένες απ' αυτές τις περιοχές πλημμύρισαν τρεις φορές τα τελευταία δυο χρόνια.

Στην περιοχή Τσάρλεβιβ, βόρεια του Κουίνσλαντ, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πέρασαν τέσσερα μερόνυχτα μακριά από τις εστίες τους, τώρα μπορούν να επιστρέψουν. Στο βορειοδυτικό Κουίνσλαντ, τα καταστήματα έχουν μείνει χωρίς τρόφιμα αφού εξαιτίας των πλημμυρών αποκόπηκαν από την υπόλοιπη χώρα.

Από την κακοκαιρία έχει επίσης πληγεί η βιομηχανία εξόρυξης άνθρακα στην Αυστραλία που είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη στο Κουίνσλαντ και τη Νέα Νότια Ουαλία, προκαλώντας ανησυχίες για επανάληψη των περσινών καταστροφικών πλημμύρων που ήταν αιτία οι τιμές του άνθρακα να εκτοξευτούν στα ύψη.

Να σημειωθεί ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν τις καλλιέργειες κυρίως του βαμβακιού, των ζαχαροτεύτλων, της σόγιας και του καλαμποκιού.

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!